Kim Jones X NikeLab Airmax 360 е във Footcourt

Kim Jones e огромно име в света на модата. Дизайнер и криейтив, той е един от хората, които дълго време стояха зад Louis Vuitton, управлявайки мъжката колекция на бранда. През януари, повреме на ревюто за A/W18, той обяви, че напуска компанията. Стана ясно, че Virgil Abloh заема неговото място. През март Kim Jones бе поканен от Dior Homme да заеме поста на криейтив директор. Огромна стъпка в неговата кариера.

Първото му ревю беше през юни на Men’s Fashion Week в Париж. По това време излезе и колаборацията му с NikeLab – колекция, насочена към футбола – FOOTBALL REIMAGINED. Джърсита, тениски, шорти, които са предназначени за спорт, но с дизайнерски примеси. Ние обаче се спираме на обувката – Аir Мax 360 High. Висок силует, камера на цялата подметка, платнена основа с гумирани детайли отпред и отзад. Връзките са изместени леко в страни като на Air Footscape. Отгоре погледната, обувката си изглежда като футболна маратонка. И за капак – страп с надпис KIM JONES върху него. Лимитирано издание в два цвята – бял и черен.

Ако не си успял да се сдобиеш с модела по-рано, сега Footcourt ти предоставя тази възможност. Бройките са малко, а Kim Jones e велик. Не пропускай шанса си!