Кико Костадинов сe колаборира с Asics

Кико Костадинов и този път успя да ни изненада приятно. Както бяхме писали, през м. Май, 2017 той стана творчески директор на Mackintosh. Сега дизайнерът с български корени се е колаборира с Asics и представят  модела GEL-BURZ 1.

Маратонката е от така наречените Dad, които навлизат не само в streetwear средите, но и във висшата мода. Има доста примери на големи компании, които изкараха модели с подобен силует. При GEL burz 1 обаче е спазено нещо много важно – изискванията на дизайнера.  Всъщност маратонката е комбинация от други две – GEL-nimbus 20 и GEL- venture 6.

Цветовете са три – черен, сив и неоново жълт. И трите разцветки имат специфично излъчване, не се натрапват, но са точно в стила на сегашните chunky маратонки. Имат Flyte Foam система, много mesh и гумирана материя в предницата. Точно заради тези детайли, обувката е супер удобна и съвсем спокойно можете да избягаш цял маратон с нея.

Едва ли обаче ще го направиш, дори и да си бегач. Все пак това е произведение на изкуството. Първият рилийз на обувката беше на 4-ти януари в Dover Street Market и имаше само 25 бройки. Разпродадоха се за няколко часа, а този месец се очаква глобален drop на 7-ми февруари отново в DSM Ginza. Цената ще е около 305$.