Karhu са супер попълнение за колекцията ти

Karhu (кару) не е просто поредният нов бранд, който навлиза в България. Финдладската марка за кецове отдавна е заела едно от челните места в селекциите на световноизвестните магазини и определено има защо. Въпреки че са по-непретенциозни и не могат да се мерят с гиганти като Nike и adidas, те не им отстъпват по нито един показател. Дори Kanye West бе един от виновнците за големия хайп около тях. Преди години той се появи и ги направи известни сред голяма част от обществото.

kkmt-1895kkmt-1889kkmt-1886kkmt-1893

Karhu има повече от 100 години история. В началото са били насочен към шпайкове и обувки за тичане. Те се справяли толкова добре в това, че на Олимпиадата през 1920 г. финландицте печелят първите места в повечето спортове. Неслучайно същестува израза „Flying Finns“ – прозвището идва от финландските бегачи, които печелят златни медали, а всички са обути в шпайкове Karhu.

Друг интересен факт е, че през 1951 г. Karhu продават логото с трите ленти на adidas и ако историята не лъже, те го правят за сума, равняваща се днес на 1600 € и две бутилки уиски. След като го правят те започват да използват логото с мечка, което си остава отличителен белег и до днес.

В България Karhu може да намериш единствено в магазини Foot Court. Тяхната последна колекция е част от Linnut Pack, с която се връщат към един стар финладски обичай – наблюдаване на птици.