Jordan XI се завръща с иконичния Concord

Коледа наближава и с нея идва времето на Jordan XI „Concord“. Един от най-емблематичните модели кецове в историята на баскетбола се завръща на пазара на 8 Декември.

Денят е 7 Май 1995 година, мястото Флорида, мaч номер едно от финалите на източната конференция. Орландо Меджик приема отбора на Чикаго Булс, воден от, завърналия се Майкъл Джордан.

Майкъл излезе на паркета с чифт кецове, които света никога не беше виждал до този момент и хвърли в смут управата на лигата, която по-късно забранява на Джордан да играе с тях, защото са в разрив с политиката на лигата относно, какви цветове кецове имат право да носят играчите. Джордан изиграва първите два мача с великолепния Конкорд, за които е глобен с по 5000 долара.

Идваме до официалната дата на пускането на кецовете на пазара, половин година по-късно през Ноември, 1995 година. Майк носи обувката през целия сезон и Булс записват рекорд в лигата 72-10, а малко по-късно и се връщат на трона в НБА.

На 25 Октомври, 2000 година, 5 години след официалното им пускане на пазара, Джордан 11 „Конкорд“ отново са пуснати на пазара в ретро вариант, който се оказва огромен хит. На 23 Декември 2011 година „Конкорд“ прави още едно завръщане на пазара, за да стигнем до този дълго чакан момент.

HO18_JD_AJXI_CONCORD_Detail_03HO18_JD_AJXI_CONCORD_Detail_02HO18_JD_AJXI_CONCORD_Detail_01

Само след по-малко от две седмици, на 8ми Декември„Конкорд“ отново ще залее магазините и сайтовете. За радост на феновете от Найки са обявили, че ще пуснат тираж от 1,44 млн. чифта, така че не се стряскайте, ще има за всички. Кецовете ще бъдат пуснати в OG варианта им от 1995 година с хай-кът изрязана кожа и елементи, неизменният брандиран джъмпмен, като единствената разлика идва в номера над петата, който ще бъде 45 вместо 23.

В България също се очаква да се появи в официалните магазини и снийкър бутиците.  So stay tuned!

 

Автор: Александър Иванов

Снимки: Nike/FF Group