Интервю: Грайм звездата Frisco от Лондон

Както вече споменахме, GrimeBG поканиха една от звездите на BBK – Frisco, който ще представи в България платформата си THE DEN. Събитието е на 10 май в клуб Терминал 1, а билетите се продават като топъл хляб.

Но кой всъщност е Frisco и познат ли на е всички в България?

Deshane Cornwall идва от Тотнъм, Северен Лондон. Появава се на UK сцената преди около 15 години, когато побеждава Wiley на един фрийстайл батъл в Кипър. Тогава се вдига в очите на мнозина, включително и на Skepta, който го вика за гост в трака си Private Caller. Frisco е един от първите, които влизат в легендарната групировка Boy Better Know, която е основана от двамата братя Skepta и JME. В нея участват оше – Wiley, Jammer, Shorty, Solo 45, a от 2016 Drake също е част от тях.

Друг интересен факт е проектът THE DEN – грайм платформа, която е доста популярна в Лондон. Стартира през 2015 година и затова време е поканила едни от топ изпълнителите в жанра. Сега, същата тази платформа ще гостува в България и освен Frisco, на сцената ще видиш – Shorty, DJ Maximum и DJ Sir Corey.

За да се разберем повече за него, помолихме нашите приятели от Grime BG, да ни свържат за кратко интервю.

Asphalt: Ти си част от Boy Better Know още от самото начало (2005). С какво се занимаваше преди това?

Frisco: Преди BBK, бях момче от улицата и се занимавах с неща, с които не се гордея.

A: Новите ти проекти показват различен flow и vibe, сравнявайки ги със старите ти грайм продукции. Би ли го нарекъл, че това е просто естественият процес при теб?

F: Бих казал, че това е изкуство. Винаги съм бил този артист, който пробва различно темпо на музиката, а и с вкарването на денсхол ритми се усеща още повече.

A: След близо 6 години ти изкара vol.5 на Back 2 the lab,който се появи преди около седмица. Какво можем да чуем в него?

F: Back 2 Da Lab 5 продължава историята на микстейпа със сериозни гости и тежки грайм бийтове. Ще чуете Skepta, Jme, Wiley, Chip, Skrapz, P Money и още няколко момчета.

A:  Имаш ли някакви очаквания за The DEN в България? А през други части на Европа представял ли си платформата?

F: Ние ще сме за първи път тук. Чух само позитиви за вашата страна и разбрах, че публиката приема нашата музика. Наистина се надяваме да направим едно запомнящо се шоу. Ще бъдем в Берлин и Амстердам също.

A: Знаеш ли нещо за нашата страна и за музикалната сцена, по-точно грайм?

F: Да бъда честен, незная почти нищо. Идвам без никакви очаквания, но ми споделиха, че вашата музикална сцена е луда. И хората са доста навътре с културата, така че мисля, че ще се получи нещо голямо!

A: Какво да очакват хората от теб?

F: Straight vibes! Ако сте ме гледали лайв, ще имате идея какво ще се случи. Взел съм с мен и моите братя от BBK Shorty и Maximum. Ще бъде… Пълна лудница!

 

Frisco е на 10 май в клуб Terminal 1, а билети може да намериш в мрежата на Eventim.