Illest Kid и изкуството да рисуваш маратонки

Колкото и да сме млади в нашето начинание, ние от Asphalt винаги се стремим да те държим в течение с новите неща в стрийт културата не само в световен, но и в локален мащаб. Целим да обърнем внимание на хората в България, които правят чудеса за това движение, за музиката, модата, сцената и изкуството. Целим да обърнем внимание както на по-големите имена, така и на тези, които тепърва изгряват и виждаме потенциал в това, с което се захванали.

Днес ти представяме точно един такъв млад човек, а именно Пресиан Тодоров. Едва 21-годишен, той е едно от имената в снийкър културата в България, които обичаме да споменаваме често. Но нека те оставим сам да разбереш защо.

illest-kid-asphalt

– Представи се. Как се казваш, от къде си и с какво се занимаваш?
– Здравейте! Казвам се Пресиан и съм на 21 години.. Почти, хаха. Из социалните мрежи повечето хора ме познават като Illest Kid, а за приятелите си съм просто Прес. Като един нормален 21-годинеш човек съм студент тук, в Шумен. Уча програмиране, карам стрийт 26-ца и си разцъквам разни неща на Photoshop. Май е това като цяло.

– Преди време случайно някой ме добави в групата Jordan Brand Fans – Bulgaria, където беше и ти. Фен ли си на бранда?
– Ами честно казано, аз също попаднах там случайно. Фен съм на Jordan Brand, разбира се, щом съм там, хаха.

– Кой ти е любимия модел Jordan и защо?
– Любим Jordan? Де да беше само един… All time favorite си остава Air Jordan 1 Bred. Любим кец ми е, защото от него, както се казва, тръгва цялостната кариера на Майкъл. Също така ми харесва, че един мой любим кец е подобен на него – Nike Dunk High, а разцветката в черно и червено е просто уникална! Все пак не случайно хората се бият за него!

jordan-1-bred-illest-kid-asphalt

– Малко след тази група за феновете на Jordan Brand, се появи и групата Sneakerholics – Bulgaria. Смяташ ли се за снийкърхед?
– Тя също се появи доста странно. Беше станала някаква кавга между разни хора и в един момент се появих и в тази група. Трудно мога да кажа, че съм снийкърхед. Имам известно количество обувки, но нищо специално. Надявам се в близко бъдеще това да се промени!

– Точно от тези групи разбрах с какво всъщност се занимаваш. Случайно разглеждах постовете и видях, че постваш някакви дигитални рисунки на обувки. Поинтересувах се и в последствие разбрах, че ти ги правиш. Как се случи това? Как реши да се занимаваш точно с рисуване на кецове и защо?
– Както вече споменах, разцъквам си някакви неща на Photoshop и един приятел ме помоли да му направя рисунка на неговия Nike x Supreme Air Max 1 Safari. Беше доста сложна задача, но реших да пробвам и се изкефих като се получи накарая. След това открих няколко Instagram профила на хора, които се занимават също с това и се мотивирах още повече и започнах да рисувам.

air-max-patta

– Как се разви начинанието ти? Имаш ли последователи и фенове на творбите ти?
– Разви се с много рисуване, хаха. Последователи.. Имаше едно момче, което се пробва ама нещо изчезна и не знам какво стана с него. По-скоро имам фенове на творбите ми, ако можем да ги наречем така.

– Преди време Венци от Foot Court ми каза, че принтовете ти ще се продават в магазина. Изкефих се, защото за първи път щях да ги видя на живо и щях да имам възможността да си купя. Разкажи това как се случи.
– Бях написал пост в Sneakerholics – Bulgaria за връзка със собственика на Foot Court и Никола Владимиров (Contrabanda, Foot Court и Brocode) ми отговори. След това ми писа и Венци и от там тръгнаха нещата. Общо взето той започна да движи всичко. Изпратих му няколко постера. Той ми върна снимки кое как е. Супер много се изкефих! Стана като сбъдната мечта!

– Малко след като пуснаха принтовете ти във Foot Court, видях, че си направил един пост, с който казваш, че спираш да се занимаваш с това. Защо реши така?
– Стана ми тъпо, че точно хората, които ме мотивираха да започна, точно и те не ме подкрепиха… Не си купиха нито един постер, което беше доста гадно за мен, защото преди да ги изкарам, всеки казваше, че ще вземе по 2-3 и така. После аудиторията, като цяло, или е малка или просто не много хора знаеха за постерите и интереса изчезна.

12466187_945463222175235_3640245750595287704_o

– Беше ми на гости за няколко дни в София. Как си изкара и това как ти повлия?
– Тези няколко дни бяха брутални! Запознах се с всички хора, с които съм искал да се запозная! Забавлявах се адски мнооого. Пристъствах на launch партито на Asphalt, което също много ми помогна. Там се запознах с всички въпросни хора и може би това дооста ще ми помогне за вбъдеще. Оказа се, че масаво хората там ме знаят, като момчето което прави постерите с маратонки. Доста се изкефих понеже мислех, че никой не знае с какво се занимавам, без да трябва се представям. Благодарение на тези хора мотивацията пак се върна и започнах пак да работя над илюстрациите с маратонки.

yzy-350nomadnikeyeezypurejordan-iv-fire-redjordan-iii-white-cementairmag

– Какво да очакваме за вбъдеще?
– Започнах да работя над една страхотна идея с един приятел, също член на Jordan Brand Fans – Bulgaria. Проектът е адски голям и ще отнеме време докато се завърши, но няма да издавам много, за да има по-голям интерес за вбъдеще. По план най-рано на пролет би трябвало хората да го видят. Също преждевременно ще има нова ударна доза илюстрации и постери!

– И като за финал…
– Искам да благодаря първо на всички от Asphalt за тази възможност както и на Screamoe за бруталните дни в София! Отделно, искам да кажа на хората да не спират да мечтаят, защото без мечти няма какво да гоним в живота, а ето че те не са толкова трудни за постигане! Благодаря и на всички, които още ме подкрепят! Оценявам го! Мога да пожелая на Asphalt само напред и нагоре. За мен това е единствената социална медия за стрийт култура, която има страшен потенциал! Само напред и нагоре!

– Благодаря ти милите думи и за това интервю! Пожелавам успехи от името на целия екип на Asphalt. Ние ще продължаваме да те подкрепяме както можем!
– Мога да кажа същото и за вас!

Подкрепи и ти Пресиан като закупиш негов принт на любимите ти кецове от магазин Foot Court в гр. София или просто като го последваш в Instagram тук.