IKEA и Chris Stamp съчетават скандинавския дизайн и духа на улицата в общата колекция SPÄNST

Когато шведският гигант IKEA и един от най-известните американски дизайнери се обединят в общ проект, няма как да не очакваме нещо грандиозно.

Големият проект SPÄNST – между IKEA и Chris Stamp бе обявен точно преди година и включва лимитирана серия мебели, аксесоари за дома и ежедневието, както и дизайнерски дрехи – всички вдъхновени от ърбан лайфстайла. Внушителната колекция пристигна и в IKEA България и ако имаш късмет, все още може да стигнеш до определени продукти.

Общата им колаборация е от онези, които ще те накарат да преобразиш мигновено дома си, само след като ги зърнеш. Независимо дали избереш елегантната стойка за кецове и скейтборд, удобното кресло или практичните кутии за обувки, всичко може да ти влезе в полза на мига. В случай пък, че  решиш да направиш леко освежаване на стаята, в която прекарваш най-много време, може да посегнеш към ултра якия баскетболен кош и ефектните осветителни тела.

За най-запалените SPÄNST предлага дизайнерски качулка и тениска, както и аксесоари за хората с по-динамично ежедневие – удобен сак, в който да сложиш всичко необходимо, бележник, където да записваш важните неща, а също и бутилка за вода.

Виктор Бергер – скейтър, архитект и един от хората, които стоят зад закрития скейт парк Five High, припознава в SPÄNST, освен стил и удобство,част от собствения си начин на живот. Но за да не продължаваме с обясненията, ще оставим следващите кадри да говорят сами.

 

Снимки: Даниела Йорданова
Видео: Емануил Алберт
Музика: Ростислав Алберт
Модел: Виктор Бергер