ИКЕА пренася африканската култура в дома ти

Шведският дизайн поема посока юг и улавя ритъма на Африка. Така преди няколко години стартира партньорството между ИКЕА и Desing Indaba, благодарение на които научаваме повече за съвременната дизайн сцена в Африка. Резултатът е вдъхновяващата колекция ÖVERALLT, създадена от 10 африкански дизайнери от областта на модата, скулптурата, архитектурата и продуктовия дизайн на мебели и пет дизайнери от екипа на ИКЕА. За тази колаборация ви споменахме още преди месеци, но минаваме отново, за да кажем, че е в продажба.

ÖVERALLT е колекция, която буди интерес на много нива. С нея ИКЕА заявяват, че не спират да бъдат любопитни и да изследват различните култури. Партнирайки си с артисти от южния континент, те успяват да предадат тяхното послание на останалия свят. Вплитат ключови елементи от африканската култура в демократичния си дизайн, за да направят всеки ритуал от ежедневието ни по-специален. Искат да възприемаме ÖVERALLT като уютна градска стая, в която се храним, срещаме се, спорим и се смеем. Място, в което откриваме вдъхновение за нови открития и начини на общуване.

Колекцията би се вписала без проблем във всеки дом и това личи още на пръв поглед. Люлеещият се стол е мечта за всеки, който копнее да спре бързите обороти в деня си и да се отдаде на пълен релакс. Обемната чанта също ни е фаворит – направена е от рециклирани опаковки и бихме я разходили както на плажа, така и в градска среда. Огромният кош е супер функционален и никога не би ни омръзнало да сменяме приложението му. Еднакво добре влиза в ролята на кашпа, кош за дрехи и…клетка например. В колекцията откриваме още стъклени буркани, вази, кани и други допълнения за кухня. Селекцията за хола включва килимчета, мебели за съхранение, пейки и кресла, заради които приятелите ти най-вероятно няма да искат да си тръгват от вас.

Така че ако все още търсиш ценни идеи за дома си – ÖVERALLT вече е в ИКЕА и на ikea.bg.

Фогограф: Емануил Алберт

Стилист: Яна Лалова

Модел: Виктория Чонкова

Гардероб: Sassa Björg

Локация: Photosynthesis