Мястото на Hursa в еволюцията

HURSA е от онези нови брандове, които от известно време държим под око. Главно действащо лице зад него е дизайнерът Венцислав Неделчев, а идеята за него се заражда през средата на 2016-та година. Оттогава Венци и екипът му не спират да експериментират. Дотолкова, че тестват различни материи и цветове в различни лаборатории, с които работят. Имат усет за актуалните тенденции още преди те да станат масови и това е водещо в колекциите им. Искат да са първи на пазара (а не популярни), да представят тяхната гледна точка и винаги да предлагат нещо ново. Не са от хората, които се смятат за перфектни, дори напротив – стремят се постоянно да надграждат себе си и с всяка крачка да бъдат по-добри. Качествен продукт, уникални материи, точните цветове са крайната цел, към която се движат, без значение какво време ще им е необходимо да я постигнат.

GRIMBELLA 9 е тяхната нова колекция, вдъхновена от една утопия за човешката еволюция и нейната борба за оцеляване след поредица неуспехи, отвели вида до краен предел. Основните елементи са заимствани от военния и инженерен възход от бронзовата епоха до днес. Откриваме дори фолклорни детайли на народи като индианците, различни научни постижения, връзка с религията и вярата на хората, дори препратки към военни мисии за миграция на човечеството към друга локация, даваща  подходящи условия за живот. Този военен сюжет стои и зад наименованията на някои от основните модели. Якетата и панталоните, вдъхновени от пилотското облекло са с кодово име Sepia и подиме GRIMBELLA 9 – знак, че това е 9-ти опит от тази подмисия, на същата локация, със същата крайна цел.

Кампанията към колекцията включва поредица от видеа, проследяваща действията на главните лица в тази мисия. Виждаме как те търсят убежище, ставаме част от процеса за създаване на изкуствен интелект и откриваме мястото, от което излизат “новите хора”. Всичко това, за да се потопим в утопичния свят на HURSA и GRIMBELLA 9.

Може да я намерите сега на https://hursa.co/, а ние нямаме търпение да видим на какво пътешествие ще ни отведат със следващата си колекция.

Видео & Снимки – Емануил Алберт