Рап и хардкор споделят една сцена

“Единствената комбинация, вероятно по-хубава от водка и хайвер, е рап и хардкор” – така започва описанието във Facebook на един от най-вълнуващите лайвове за тази година. А сме още едва в нейното начало!

Ако ни следиш отдавна, вече знаеш, че музиката е огромна част от нашето ежедневие и не обичаме да се задълбочаваме само в един стил. Всъщност рапът и хардкорът са били винаги най-предпочитаните от тях.

Хип-хопът и хардкорът винаги са вървели ръка за ръка и то вече от над 20 години. Не може да не си слушал поне веднъж “Walk This Way” на Aerosmith и RUN DMC, “Bring The Noise” на Public Enemy и Anthrax или да не си слушал поне веднъж Beastie Boys, които са стартирали като хардкор пънк банда и са преляли в рапа. Или пък не знаеш, че Post Malone е истински металяга и преди да взриви рап културата с “White Iverson”, е бил китарист в дет метъл банда. A най-новото от Denzel Curry e кавър на една от най-запомнящите се песни на Rage Against The Machine.

Като се замислим, почти не познаваме човек, който да слуша хардкор или да е част от банда и да не слуша рап. Може би това са най-изявените ъндърграунд стилове на българската сцена, а лайвовете им са едни от най-зареждащите и разтоварващите някога. Със сигурност няма да видиш такава емоция и реакция в публиката, както на рап или хардкор шоу. А сега си представи какво се случва, когато ги обединиш в едно.

По случай Годината на Глигана, кръвожадната бригада в лицата на Всеки следващ ден, Expectations и So Called Crew, се събира, за да тества тази теория. Трите банди ще загърбят нормите и ще прелеят двата стила в едно тази събота, 23 февруари, в Mixtape 5 и вече ни тийзнаха с няколко кадъра от общите им репетиции. 

Момчетата обещаха на желаещите да станат част от хардкор рап експеримента, че ще бъдат наградени с нечувани досега лайв версии на познати песни, остри рими, злокобни рифове, смазващи бийтове и вокали.

Нямаме търпение да видим какво са ни подготвили момчетата, затова няма какво да му мислиш и ти – чакаме те там. Вратите на клуба отварят в 21:00 ч., а входът е на място и ще ти нанесе поражение от 15 лв. Повече инфо можеш да откриеш в събитието във Facebook тук.