Hardcore X-Mass 2018 наближава

Декември се задава зад ъгъла и ето, че идва онова любимо време от годината за всички почитатели на хардкора у нас. А именно тазгодишното издание на Hardcore X-Mass.

Без да преувеличаваме, смеем да твърдим, че с всяка година този емблематичен фестивал става все по-добър. До момента събитието е предложило сцена за изява на едни от най-добрите банди у нас и на Балканите, а през годините гости на „коледното махане на глави“ са били величия от световна класа като No Turning Back, Riskt It, Ryker’s и други.

През 2018 специалната изненада на Hardcore X-Mass са хардкор гигантите Born From Pain. Бандата последно свири в България през 2015, когато шоуто беше повече от зверско. Born From Pain се гласят да издадат своя нов албум в началото на 2019. Очакваме да завъртят няколко нови парчета от него, за това те съветваме да не пропускаш.

На сцената към Born From Pain ще се присъедини и другата изненада от организаторите на фестивала 141 – британските метъл машини Malevolence. Групата идва за втори път в България, като последно бяха у нас през зимата на 2014 година, когато бяха съпорт на Dying Fetus и Goatwhore в Jet Rock. През октомври Malevolence отпразнуваха 5 години от дебютния си албум “Reign of Suffering” и с нетърпение чакаме да чуем любимите ни парчета от него на живо.

Разбира се на Hardcore X-Mass няма да липсва и силно българско и балканско присъствие. На сцената на двете зали в клуб Mixtape 5 ще се качат Vendetta, Expectations, Smut, Delate, Всеки следващ ден, Blackmail, Fly The Flag, Raining Bullets, JFT и хип-хоп амплоато на Георги Димитров (Expectations, Покой) – King Rat.

Голяма част от тези утвърдили се групи изкараха много нов материал през тази година, който си заслужава задължително да видиш и чуеш преди да прекрачиш прага на клуба.

Очакваме те на 15 декември в Mixtape 5 точно в 17:30. Билети можеш вземеш онлайн от bilet.bg или директно на входа в деня на събитието, ако има налични. Докато чакаш, не забравяй да ни последваш във Facebook и Instagram, където съвсем скоро ще споделим и как можеш да се сдобиеш с пас за Hardcore X-Mass 2018.