Groove On – Breaking Battles 2016

Rock On Jamz и Five High Skatepark – представят третото си събитие за тази година- „Groove On Breaking Battles” 2016, посветено на един от важните елементи в хип-хоп културата – брейка. Батълът ще се състои на 26 ноември в добре познатия на всички закрит скейт парк Five High.

Какво е Groove On? Това е събитие за брейк танци със състезателен характер. То е от национален мащаб, отворено за публика и участници, без възрастова и национална граница. Провеждат се танцови битки, отсъдени от компетентно жури от трима съдии – утвърдени танцьори от три от известните крю-та: JUJU (Electric Force ), MOCHACHO (Monstribe) и EKZARKA (Sleepwalkingz). Първо е предварителната квалификация, с която се отсяват най-добритe от всички записали се за участие.

Спечелилите първо място танцьори получават грамота, парична награда от 200 лв, два часовника, предоставени от Casio Shop и специална статуетка изготвена от метал от Looneytools.

02
снимка: Велико Балабанов

Водещ на Groove On ще бъде Наско Маринов – B-boy SWIPY, танцьор взел участие в редица състезания. За музиката ще се погрижат DJ AKASHA & DJ FUNKTOOL.

Освен състезанието, те очаква и концертна част, в която ще се включат едни от най-добрите български МС-та, това са: ATILA, MD BEDDAH & ПРИМ. Специално за тази вечер участие ще вземат и DJ DONNA DEE (UK), BUSTO & SOFIA SHIVA, които ще подгреят тълпата преди подът да бъде запален от движенията на състезателите.

снимка: Велико Балабанов
снимка: Велико Балабанов

Groove On има за цел да приобщи повече млади хора и техните интереси в творческите процеси на изкуството и културата.

Groove On – Breaking Battles 2016 е тази събота (26 ноември) във скейт парк Five High.

Повече инфо за събитието и правила за участие може да видиш във facebook.