GRIME BG представя Frisco

Един от първите членове на Boy Better Know ще представи своята платформа The Den – грайм ивент, който се провежда всеки месец предимно в Лондон. Събитието събира на една сцена стари и нови лица от грайма и предлага разнообразие от музика. The Den е успешна поредица, която се радва на изключително голям интерес и посещаемост, а сега ще имаш и възможност и ти да я посетиш.  Дата е 10 май, а мястото Terminal 1.

Виновници за организирането на ивента са GRIME BG и благодарение на тях ще видиш и чуеш Frisco. Към него се присъединяват още двама ярки представители на Boy Better Know – Shorty и DJ Maximum, както и резидента на The DenDJ Sir Corey. Родната грайм сцена пък ще бъде представена от Chibook, Jahmmi Youth и DJ FNKZ.

GRIME BG стартираха обещаващо още с първото си събитие, където бяха поканили Jamakabi и Realz, а сега продължават удaрно с Frisco. Но за да разберем повече за нещата, които правят, се свързахме дирекктно с тях.

Asphalt: Кои сте и с какво точно се занимавате?

GRIME BG: В най-общи линии GRIME BG е резултат от случайна среща на правилните хора в правилния момент. Или още по-просто казано – група хора, на които им се иска да чуят любимите си стилове из нощните клубове в София, но няма къде. За тези, които не са наясно грайм е хибриден рап стил, роден в Лондон през 2002 г. Корените му тръгват от стилове като 2Step, Garage, Dancehall, DnB, Dubstep и Jungle. На родна почва граймът е на почит още от създаването си, като през годините е имал не малко проблясъци в български вариант (Doberman aka Slabman, BenoSan, Sektor Secta). Днес най-яркият представител на нашата сцена определено е Chibook, който неслучайно е една от ключовите фигури в Grime BG.

А: BBK в България е доста висока летва. Как изобщо стана възможно това? 

GBG: Без да прозвучи преувеличено, успехът се дължи от първият ни ивент – Jamakabi и Realz. Тук искаме още веднъж да благодарим на всички, които дойдоха и вилняха с нас до сутринта. Силният позитивен отзвук достигна чак до Лондон, събуждайки интереса на топ dons като Frisco. За всеобща изненада не след дълго той се свърза пръв с нас. Другото е ясно – lightwork!

А: Какво да очакваме от вас в бъдеще?

GBG: Няма да издаваме имена, но имаме готов календар с ивенти до края на 2019 г. Грайм офанзивата е вече факт

 

Frisco е в Terminal 1 на 10 май, а повече инфо ще откриеш във Facebook събитието.

Билети може да намериш в Eventim.