Точка е вторият артист от петото издание на Граффопост

На 24 май кв. Лозенец ще осъмне с ново произведение на изкуството. Петата локация от проект ГРАФФОПОСТ се намира на ул. Развигор 6, където между 19-ти и 23-ти май облика ѝ ще бъде изцяло трансформиран, благодарение на съвременния художник ТОЧКА. По покана на VISIONARY тя ще изрисува нови 40 кв.м. и ще преобрази стар трафопост в централния софийски квартал, като част от творческия проект, стартирал през 2017 г.

Безспорно ТОЧКА е илюстратор, които смело и убедително изгражда своите персонажи с характерната за стила си сюрреалистична нотка. Пряма в своите послания, тя успява да повдигне актуални въпроси, хиперболизирайки определени характеристики на своите герои. Така, съвсем в синхрон с предишното издание през април, ТОЧКА отново засяга темата за замърсяването на природата:

Работата ми по проект ГРАФФОПОСТ е свързана с моите размислите относно вредата и неадекватната намеса на човека в околната среда. Изродяването на видовете, унищожението им и превръщането на естествения им хабитат в сметище, което губи нормалността си и естествения си образ, е тревожещо. Типажите и обастановката в изображението са хиперболизирани до лека комичност, защото чрез ирония истината се асимилира по-добре.-

Споделя авторката.

Разположен съвсем близо до betahaus|Sofia, трафопостът ще бъде референция към градските намеси по време на изложбата там към проекта на VISIONARY, която ще обедини всички замесени артисти – общо шест. Така зрителите, освен да разгледат нови студийни работи на авторите в betacafe от 24 октомври до 24 ноември, 2018 г., ще могат да посетят в градски условия и да усетят в реален мащаб произведението на ТОЧКА.

Още от следващата седмица betacafe ще носи духа на ГРАФФОПОСТ, а в сряда (23 май), може да заповядаш там за откриване на петата ърбан арт случка и неформална среща с артиста.

За повече информация може да следиш събитието във Facebook.