Стилът от Ню Йорк идва в София с Glue Factory

Който e бил в Ню Йорк е напълно запознат с неговата динамика. Неслучайно се нарича „градът, който никога не спи“, освен „голямата ябълка“. Там можеш да срещнеш разнообразни персонажи и никой не се срамува да изрази своята индивидуалност. Утроба на безброй тенденции и мека за креативни хора, Ню Йорк не спира да генерира таланти и да е отправна точка на много от най-горещите модни брандове.

Един от тях – Glue factory – всъщност е свързан с България. И не по какъвто и да е начин – на наши хора са поверили изработката на дрехите си, което е един от най-ключовите фактори в дизайн процеса. А всъщност хората зад тази идея са именно от сърцето на Ню Йорк – Бруклин. Израснали по улиците му, те са въплатили атмосферата и естетиката му в своята концепция.

Rey Martinez и Jackson Green са личностите зад марката. И изобщо не са случайни. Rey e 26-годишен самоук дизайнер и артист. Липсата на университеско образование не му е попречило работата му да достигне то MoMA и Louis Vuitton Fondation, които са институции с изключително висок статут в модната индустрия. Той също си е и колаборирал с много от най-актуалните имена сред streetwear брандовете – Fuct, Supreme, Mishka, Nike, Off-White. Съосновател е и на Spaghetti boys, които създават официалния мърч на звезди като A$AP Ferg и Sheck Wes.

Другият член на дуото – Jackson Green – също може да се похвали с интересно портфолио. Базиран в Лос Анджелис, той се подвизава като дизайнер и арт директор. Част е от екипа на Mad decent – музикален лейбъл, работещ с артисти от ранга на Diplo, Major Lazer, Dilion Francis, Blond:ish, Yellow claw, Sean Paul. Други негови кленти са също и британският музикант Slowthai, американците от бандата Nothing и металистите от Jesus Piece.

 

Въпреки че са затрупани с толкова много работа, те все пак намират времето и мотивацията да създадат своя лейбъл, за който ще дойдат специално до България. Тяхното модно творчетво може да бъде видяно от 1-ви до 11-ти ноември в КЕВА където ще имат pop-up store, включващ дебютната им колекция.