ДЖАМБАТИСТА ВАЛИ В КОЛАБОРАЦИЯ С H&M

Новата дизайнерска колаборация на H&M е с Джамбатиста Вали – базираният в Париж майстор на красотата и изтънчения стил. Новината бе съобщена на гала събитието amfAR в Кан, на което Джамбатиста Вали и творческият съветник на H&M Ан-Софи Йохансон минаха по червения килим заедно с Kendall Jenner, Chris Lee (Li Yuchun)Chiara Ferragni, H.E.R, Bianca Brandolini d́Adda и Ross Lynch, облечени в бляскави отличителни модели от уникалната лимитирана предпремиерна колекция от колаборацията Giambattista Valli x H&M.

Photo by Andreas Rentz/amfAR/Getty Images for H&M

„Развълнуван съм от тази колаборация: H&M ми дава възможност да представя виждането ми за стил и отбелязване на красотата пред по-широка аудитория. Целта е да споделя любовта ми към красотата, да бъда част от щастливите мигове на хората и да помагам за създаването на любовни истории по целия свят“

казва Джамбатиста Вали.

 

„Ние сме във възторг от сътрудничеството с Джамбатиста Вали. Той е безспорен майстор на висшата мода с талант за създаване на незабравим силует. Фактът, че можем да предложим неговите емблематични модели на клиентите ни, е сбъдната мечта. С нетърпение очакваме реакциите им към тази красива колекция“

казва Ан-Софи Йохансон, Творчески съветник в H&M.

Photo by Andreas Rentz/amfAR/Getty Images for H&M

„Висшата мода е изкуството да създаваш красиви дрехи и да експериментираш с различните материи; тя е свободата да превърнеш една мечта в реалност“

така коментира Джамбатиста Вали роклята, наречена The Dream Dress (роклята мечта), в която бе облечена изпълнителката H.E.R.

Photo by Andreas Rentz/amfAR/Getty Images for H&M

Вали възприема по специален начин жените, които третират облеклото си по свой собствен начин. Легендарна е историята, в която дизайнерът среща Маргарита Мисони и първоначално не осъзнава, че тя е облечена с негова рокля.

Музите на Джамбатиста Вали се въртят около жените, реални или фантазия, като Червената шапчица и Пеги Гугенхайм. Основната цел – да създава своеобразна ода за формите на женското тяло чрез изискани материи, перфектна изработка и забележителна изтънченост.

amfAR Cannes Gala 2019 - CocktailamfAR Cannes Gala 2019 - CocktailamfAR Cannes Gala 2019 - CocktailamfAR Cannes Gala 2019 - Cocktail

Джамбатиста Вали е роден и израснал в Рим, а през 2005 г. създава своята едноименна модна линия в Париж. Сега тя включва модна конфекция, висша мода и аксесоари. Колаборацията с H&M е първата по рода си за Вали, както и негов първи опит в сферата на мъжките облекла.

За първи път феновете на модата имат шанса да се насладят на колаборацията веднага (е, почти веднага!), защото красивите модели от червения килим ще се появят в няколко избрани магазини по света на 25 май. Тези изящни модели ще дадат на феновете бегла представа за вълнуващата колаборация, пълна с изненадващи стилни решения. Основната колекция Giambattista Valli x H&M ще дебютира в цял свят на 7 ноември 2019.