Само от името ни става едно такова – Ford Shelby GT500E Super Snake

Едно от най-разпознаваемите и култови имена на коли се нарича Mustang – Ford Mustang. Още повече ако добавим към него „Елинор“.  Да, тази от „Да изчезнеш за 60 секунди“ с покъртителната Анджелина на седалката, която тогава е и с руси расти – ZDR.

Тук обаче, има малка уловка и черното си е черно – Raven черно. Това всъщност е GT 500 Continuation Super Snake – създадени изцяло наново от Unique Performance машини с позволението на Каръл Шелби, подобно на Porsche-тата на Singer в началото на този век.

Цифрите – 7.9-литров Shelby Performance V8 с компресор Vortech – тук конските сили не са обозначени от производителя, но едва ли е нужно, особено ако добавим, че има и нитросистема в коктейла за мощност. Скоростната кутия естествено е петстепенна ръчна Tremec TKO600, която е от малкото удържащи подобна сила.

ford-shelby-gt500e-super-snake-is-482ci-of-supercharged-fury-signed-by-carroll_3ford-shelby-gt500e-super-snake-is-482ci-of-supercharged-fury-signed-by-carroll_1

Само 43 броя такива красавици са създадени от компанията преди да обяви фалит през 2007-ма, а точно тази с номер 23, ще се продава на търга на аукциона Барет-Джаксън в Скотсдейл, Сащ. Не знаем за вас, но на нас ни изтекоха очите по това порно.

 

Автор: Ангел Харизанов
Фотографии: barret-jackson.com