Foot Court 3×3 streetball турнир или какво се случи в „Парка“

Streetball-ът в София е на доста високо ниво. Всеки, който играе, знае игрищата, където винаги може да стане забавна игра – Бастилията, 47-мо, 10-то, Лагера и още много. Има ги хората, има я топката. Ето защо от две години 3×3 се оказа най-големият стрийтбол турнир в България. Тази година на 24-25 септември, по време на Extreme Fest,  с огромната подкрепа на Foot Court, се изградиха две streetball игрища в центъра на столицата – Княжевската градина. Турнирът се игра по правилата на FIBA, a съдии бяха действащи лица от баскетболната лига. Игрищата бяха разделени по имена – „Foot Court“ и „K1X“, като така водещият лесно определяше кой тим към кое да се насочи.

img_6679

Първият ден малките доказаха, че има много „хляб“ в тях. Впечатление ми направи Даниел Лозанов от Red Stars (U18-20) – много „hustle“ има в това момче, раздава се в играта и заслужено изкара тима си на първо място. За мен той си остана MVP на турнира. Въпреки че бяха в по-долна категория от мъжете, забивки не липсваха. Момичетата също имаха турнир – 3 отбора си разпределиха местата, като първи станаха „Безименните“.

malki

 

 

Дойде ред и на втория ден – битката при най-сериозната категория, а именно Мъже. Много кросоувъри, чадъри, а дори и забивки се видяха в игра. На двете игрища непрекъснато се играеха мачове. NORD GYM показаха стил и класна игра, но малко не им достигна за първото място. Те загубиха от Септември – момчетата премазаха всичко пред тях. Радо Колев, Иво Вучков и Цветелин Младенов заслужено извоюваха първото място.

%d0%bc%d1%8a%d0%b6%d0%b5-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8

 

Междувременно се проведе и конкурс по забивки. Имаше около 6-7 участника, като за битката останаха само трима. Наистина изключително стилни забивки – windmill-ове, с две ръце, с една, прескачане на човек. Всички се постараха. Тук победител стана Паничерски,  който заслужено грабна чифт баскетболни кецове K1X.

img_7025

 

През тези два дни  все едно бях на един празник на streetball-а – хип-хоп от колоните, два коша и много позитивни емоции. Огромна благодарност на организаторите, на  БФБ и г-н Георги Глушков и Българско Баскетболно Общество за лаф стрийма.

Extreme Fest се организира и провежда с подкрепата на Столична община и е част от осъществяването на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018 “.