Храна за любовта и дома

Попаднахме в деликатна ситуация и трябваше бързо да се адаптираме към нея. От нас се изисква дисциплина, за да може по-бързо да се върнем към „нормалния“си начин на живот. Обаче има неща от външния свят, които може да пренесем в домовете си и това е вкусната и качествена храна. Вярваме, че точно тя ни дава сили и ни кара да се чувастваме една идея по-добре в тежките моменти. В редовете по-долу ще ви дадем няколко предложения за места, от които можете да си поръчате храна или продукти, с които сами да си приготвите дневното меню.

Останете си вкъщи и се хранете добре!

 

MIAM

Вече няколко месеца те работят заедно с Tonus Nutrition  по нова линия храни за вкъщи и предвид създалата се ситуация стартираха малко по-рано, за да може от сега вкусните им ястия да достигат по-безопасно до вас. Създадали са серия от седмични менюта с вкусна и здравословна храна, която може да стои свежа с дни във вашия хладилник и да ви спести рискованата разходка до супермаркета. Менюто може да намерите на някоя от платформи MIAM Facebook и InstagramРедовно ще пускат допълнитена информация, която да отговори на въпросите ви. Следете и профила на Tonus Nutrition в Instagram.

БДС – Балкански Деликатеси на Скара

На всяка вилица – кебапче, във всяко кебапче – месо! Казват, че истинската скара принадлежи на народа и се прави за народа. А българите си я обичаме!

Първят обект на БДС се прояви в центъра на София, на ул. „Г.С. Раковски“, срещу градинката „Кристал“, не по-късно последва и втория на бул. „Фритьоф Нансен“. Основен организатор и подбудител е Шеф Виктор Ангелов. Всички в групата на  „БДС“ са негови съмишленици и приятели. Помежду си се наричат „Екипа на Шеф Ангелов“ и се определя като група „Кулинарен патриотизъм“. Всяко тяхно кебапче се гордее със себе си, а и те са горди с свсяко тяхно кебапче. Както и с всяко кюфте, и всяка лютеница. Изобщо се гордееят с всеки един представител на колектива – от шкембето до ледената лимонада, които пресъздават автентичния вкус на миналото. Екипът осъзнава серизоността на ситуацията и отговорно се отнася към нея, като се грижи феновете на качествения български вкус да продължават да му се наслаждават без да напускат дома си. Може да заявите поръчката си директно на техния сайт.

Ракета Ракия бар

Духът на Ракета Ракия бар е живо превъплъщение на изразите “Дружба от векове за векове!“ и „Дружба на Земята, дружба в Космоса“, които са реални надписи от стените на единствения ракия бар. Менюто прелива от автентични интерпретации на позабравени, но любими народни класики като пържени филийки и мекички с домашно сладко и сирене, касапски сарми, агнешки котлети с булгур и спанак, скара с гарнитура от бабини картофи и ябълков пай с ракиен сладолед. Всичко е вкусно приготвено и само с подбрани продукти, а екипът е емблематичен – зареден със свежа енергия и твърдо гориво от неизчерпаемо настроение.

Отскоро Ракета Ракия бар отваря гореща линия за доставки до домовете и офисите на гладни и жадни граждани. Линията /02 444 6111/ е отворена всеки ден между 12:00 и 22:00 ч. за адреси в гр. София, а доставките са безплатни. Сложете каските и затегнете коланите в очакване на вкусна емоция с доставка до дома и офиса в град София от ракетоносителите на Ракета Ракия бар! Менюто можете да намерите тук.

ХлеБар 

Познат с берлинското си излъчване и дизайн в ХлеБар се приготвят едни от най-добрите печива в София. Освен приятната обстановка впечатляват и с ароматен хляб и интересно дневно меню, които може да консумирате на място или да отнесете вкъщи. В ситуацията, в която се намираме силно препоръчваме втория вариант. Алекс и съпругата му Еми правят живота ни по-вкусен и по-лек, като работят всеки ден и очакват вашите проръчки: на ул. „Оборище“ 16: 0893 601 317 и на ул. „Шишман“ 27: 0897 931 291. На посочените телефони може да си поръчате за вкъщи, както храна от дневното меню, така и сандвичи, разядки и стоки от първа необходимост – хляб с квас, мляко, яйца, сирене, кашкавал, паста. Незабравяйте да ги последвате в Instagram.

Страта Госпожа

Страта Госпожа е място за споделени мигове около брънч моментите, приятните вечери и добрата селекция на напитки. Вкусните мигове около бухти са на ул. “Оборище” 18. Въпреки всичко екипа на Старата Госпожа ще продължи да се грижи за необходимоста ви за перфектен брънч да бъде задоволявана. Поръчките може да отправяте директно към Старата Госпожа на телефон 0877 574 104. Взимането на поръчките ще се извършва пред входа на обекта, заплащайки чрез карта (препоръчително) или в брой. Работното им време в следващите дни ще бъде от 09:00 до 21:30ч. Може да поръчвате и чрез Foodpanda.bg и Takeaway.com. Брънч менюто се предлага през целия ден.

BOOM! Burgers

Мисията на BООM е проста – целта им е да впечатляват клиентите със страхотно приготвено месо, поднесено в пухкави питки.Всичко е започнало от желанието им за висококачествена храна. Животът е твърде кратък, за да не му се наждаваме подобаващо. Ето защо са започнали с внос на  най-доброто ирландско говеждо месо, за да пратят тези добре познати вкусни бургери за нас.Следете предложенията им всеки ден! Поръчки могат да се правят на сайта им и през Foodpanda.bg и Takeaway.com. Също така и при тях можеш да направиш поръчка за TAKEOUT директно от техните ресторанти, на посочените телефони: ресторант Кърниградска: 0894 420 440, ресторант Цар Освободител: 0895 678 011, ресторант The Mall: 0882 044 173/0894 444 323.

За още искушения следете тук.

TAKOTEKA

TAKOTEKA е първият и единствен автентичен мексикански ресторант в сърцето на София. Работят основно с мексикански продукти, а рецептите са класически с лек туист от тях. Салсите и чипсът са изцяло тяхна разработка и си ги правят „вкъщи“. Имат разнообразие от такоси, буритоси, енчилади, кесадии, предястия и др. Предлагат също и вегетариански и веган опции. Те също решиха да работят извънредно, за да преминат през този така труден период и да не разочароват хората, които ги обичат и семействата, които хранят. Поръчки може да правите от Takeaway.com или на телефон 0888 222 323 за цяла София, имат опция за собствена доставка на цена от 2 лв. с минимална стойноист 20 лв. или взимане от място. Работното време е от 12:00 – 20:00.

Също така TAKOTEKA имат за цел да правят и добри дела и ще дарят част от приходите си на благотворителна кауза, помагаща на най-нуждаещите се в тази ситуация. Ако имате предложения за конкретна такава, може да им пишете във Facebook или Instagram.

Ribs Brothers

Ribs Brothers са страстни любители на месото и хубаво приготвените ребра, с малък и уютен ресторант в центъра на София. Mенюто им е малко и специализирано, в опушването и готвенето на ребра и дърпани меса, но обичаме да експериментираме с всякакъв вид месни продукти. Подшушнаха ни, ще имат сериозни мисли за дъска с наденици…Следете за новите попълнения и в Instagram.

За поръчка и взимане от ресторанта имате 15% отстъпка на телефон 0899 125 975, а менюто може да намерите тук. Доставки правят и през техните партньори Takeaway.com. Работно време за доставки е всеки ден от 11:00 до 21:00., ул. „Узунджовска“ 13.

Q-Ftetaria

Стилът им е шантав, кухнята също. Мислите си, че името Q-Ftetaria загатва за менюто, но ще има много изненади. Менюто им включва различни салати, меса, вегетариански ястия, разядки, сирена, мезенца, тапаси и други вкусотии.Продуктите им са био зеленчуци от градинката на баба, млечни продукти от Добрев, меса от кланица с произход, пилешко месо и яйца от свободни кокошки. Интериорът също е впечатляващ. Високи тавани, широки пространства, леко американски стил, примесен с модерен градски софийски дух, красива лаунч музика, отворена тераса. Докато дойде момента, в който пак ще може да сенасладим на уютната обстановка, може поне да си поръчваме за вкъщи. Менюто за поръчки може да разгледате от тук. А те ще поддържат апетита ви в Instagram.

Wonderland Desserts & Cocktails

Сега си представете, как един голям бял заек ви отвлича и ви води в едни по-сладки и приказни страни, с  Wonderland Desserts & Cocktails се телепортирате директно в Страната на чудесата. Посрещат ни с бутикови десерти, неземно красиви и вкусни торти, поднесени в компанията на подходяща напитка. Обаче сега нашият любим заек се заема с една друга важна задача и от тази сряда, ще приема и доставя вашите поръчки. Торти, десерти, кутии с бисквитки, парчета торти, кишове и солени мъфини, ще са сред възможните избори за поръчки. Заявки ще се осъществяват между 10:00 – 20:00 часа на телефон 0888 949 869, а доставките ще се извършват на следващия ден от 15:00- 20:00 часа. Минималната сума за поръчка е 21лв., а доставката е безплатна за центъра. При по-големи поръчки ще има и сладки подаръци.

DABOV Specialty Coffe

DABOV предлагат най-добрата чаша кафе, чай или топъл шоколад, защото са вложили всички усилия за намирането им. Тяхният десет годишен опит в света на специалното кафе ги е направило едни от най-добрите в печенето и приготвенето на на кафе. Високите им експерни познания на това „вълшебно“ зрънце е накарало много хора да им се доверят и се оставят да бъдат водени и прекрасни аромати. И понеже DABOV Specialty Coffe са наистно, че консумацията на кафе е ритуал, от който никой не трябва да бъде лишаван, за периода на извънредното положение приканват всичките любители на кафето да направят свойте поръчки онлайн на сайта им, като предоставят безплатна доставка на всички поръчки, а при поръчка на пакет от 1КГ пакетите- 10% отстъкпа при наличие на количества. Доставките се извършват според общите условия на магазина – в рамките на 1-3 дни след поръчка. куриерските фирми, с които работят са добре познатите ни SPEEDY и Рапидо.

Кашон от harmonica

Кашон от harmonica е това, което биха могли да напраят за всички нас много просто – лесно и бързо (до 24 часа) да доставият вкусните храни на harmonica до офис, дом, каравана или където и да сте. Дават супер отстъпки за всички поръчки и всеки месец имат специални предложения. Те искат да ви подкрепят в личният стремеж да живеем по-добре и да се храним с качествена храна. Храните на harmonica са създадени с внимание към качеството на суровините, а свидетелство за това е вкусът. За вкуса не можем да разкажем, трябва да опитате сами. Всичко се създава с грижа за здравето на хората, животните и планетата. Поръчки се правят през сайта. Доставката се случва в същия ден (ако поръчката е до 11:00 ч сутринта) или на следващия. Имат винаги отстъпки, а за първа поръчка и регистрация има включена отстъпка от 5%, като за всяка следваща поръчка отстъпката расте. Доставки се извършват на територичта на цялата страна с куриери.

Farmhopping Bulgaria 

Farmhopping Bulgaria e oнлайн фермерски пазар за истинска храна. С годините се доказаха, като един от най-добрите зелени магазини. Няма как да не им се доверите, те са с над 5 години опит в доставките на хубава и сертифицирана храна. В момента можете да се възползвате от безплатна доставка, ако поръчате директно от сайта им. Също така започват нова рубрика в блога си – Рецептите на шеф Ники Ризов. Рецептите ще са подбрани внимателно, така че да бъдат не само здравословни, но и лесни за приготвяне, защото готвенето трябва да бъде удоволствие.

VIVENDA Fine Butchery

Името на фирмата до голяма степен описва нашите търсения и концепции за един по-висок стандарт и едно по-добро и щастливо бъдеще. Думата „vivenda“ идва от старолатинския език. С нея древните народи са описвали храната като общо понятие. Буквалното значение на думата обхваща „за живота…“, „на живота…“, „онова, от което се нуждае животът…“, „нещата, подхранващи живота…“ Но „вивенда“ означава също „опитен“ (лат.пр.). През 12-ти век от форми на „vivenda“ възниква и „viande“– месо, деликатес, храна, превъзходно блюдо. Та кой не обича превъзходно месо? Сега можете да направите своята проръчка на техния сайт. Доставки се правят в цялата страна. ViVenda работят само с отбрани малки ферми, доказали се на световния пазар заради продукцията и качеството на отглеждане на животните.