FC Sneakerheads – Александър „SCREAMOE“ Атанасов

В епизод 5 на FC Sneakerheads участва една позната личност в българските sneaker и streetwear среди – Александър Атанасов или познат като Screamoe. Родом e от Русе, откъдето започва и любовта му към хубавите дрехи и спортните обувки. Около 12 години по-късно Screamoe е достигнал  до това да е digital media planner за България на един от най-големите сникър брандове.

Започва кариерата си в магазин 360 в Русе, като там придобива представа що е то скейт обувка. Музиката, която слуша е метъл и хард кор и това още повече му отваря вратите към един нов свят. Още тогава той се присъединява към Last Remains – хардкор бандата, в която е вокалист. Местейки се в София, той започва работа в магазин BLOK . Навлизайки бързо в материята на streetwear индустрията, той става управител. По-късно е и в магазин Massive за кратко. Беше и един от хората, с които стартирахме Asphalt. Години по-късно той е на позиция, за която никога не е мечтал. Минавайки по този път през спортни стоки и стрийтуер брандове, в момента е един от основните хора, които стоят зад дигиталния маркетинг на Adidas в България.

Това обаче не го спира да има хобита. Last Remains продължават да свирят по концерти. И въпреки този тежък саунд, той успява да бъде и диджей в съвсем друга музикална посока – Marble Souls и Favela Gang са два от проектите, които, редом с други диджеи, движи  и може да бъде забелязан в доста клубове. А най-новият му видео проект е именно насочен към маратонките – OUT OF LOVE FOR SNEAKERS. Видео поредица, в която той представя различни модели и събития.

IMG_9519IMG_9517IMG_9513

Какво ни представи той от своята колекция – вечната класика Nike Air Max 90 Infrared 2015, Kendrick Lamar x Reebok  CL Leather Split Pack и Stampd x Puma Blaze of Glory. А преди около два месеца той спечели и рафъл от Foot Court за Air Jordan 1 UNC.  Какво си избра от селекцията на магазина може да разберете като изгледате видеото.