FC Sneakerheads: Венци Софрониев

Заедно с Foot Court и BASHMOTION в рубриката „FC Sneakerheads“ ще ви запознаваме с хора с разнообразни занимания, но с една страст, която ги обединява – страстта към маратонките. Стартираме първи сезон с няколко познати имена и видни сникърхедс.

В пилотното издание представихме Мартен. Във втори епизод ще разгледаме част от колекцията на Венцислав Софрониев. Той е от тези хора, които обичат да са навсякъде и да правят няколко различни неща паралелно. Обича да пуска музика, като зад пулта е по-известен с псевдоним – Kxcks (Кикс). Част е от Marble Souls заедно с (Screamoe/St3kul/Criteria/Xonic). С момчетата се опитват да пречупят модерното звучене на клубната музика с богата на стилове селекция. Стремят се да развиват ъндърграунд сцената, като я промотират и участват в събития с различна от общоприетата концепция за мейнстрийм. Също така е съосновател на “Missing Лink” – един от малкото български streetwear брандове. Разбрахме, че скоро ще пуснат новата колекция, за която ние лично нямаме търпение да я видим.

И не на последно място за хората, които го познават е известен и като снийкърхедс. Тази мания е провокирана до голяма степен от страстта му към баскетбола. В последните няколко години следи доста изкъсо почти всички брандове и техните релийзи. По-сериозно внимание обръща на няколко бранда – Nike/Adidas/Jordan/Vans/Аsics/Puma. Фен е на класическите силуети, като споделя, че новите такива не им отстъпват по нищо. В личния си ТОП 3 е класирал на първо място Jordan retro 4 (toro/bred) последван от  Jordan retro 1 (bred) и Adidas yeezy 350.