FC Sneakerheads: Георги Стоянов

В епизод три от поредицата FC Sneakerheads ще те запознаем с новото попълнение на Foot Court – Георги Стоянов. Фен на японската и корейската култура. Йо-йо състезател, обиколил доста държави заради тази си страст. Баскетболен и Майкъл Джордън фен, благодарение на баща му, който разпалва тази страст в него. Всички тези неща оформят влечението на Георги към обувките.

Първата обувка, която е истински щастлив да притежава е Air Jordan Force 5 – находка, за която плаща 15 лв. Това се случва преди около 4 години и оттам-нататък тази му страст градира лавинообразно. Днес има около 70 чифта, които варират от по-обикновени до доста интересни колаборации и винтидж модели. 

Иначе едно от главните му занимания е да води и участва в събития за изработване на филмови и гейминг костюми, както и тяхното сценично представяне и оценяване. Освен това има танцувална група, която се е посветила основно на хореографии към корейски парчета.

Голяма страст в живота му е йо-йо-то. В този спорт е няколкократен носител на национални титли, а две поредни години става трети в Европа. Целта му естествено е да стане шампион на Стария континент. Бил е в Япония на световно първенство, а това пък оставя траен отпечатък у него. Сега няма търпение да се върне отново в страната на изгряващото слънце, но този път с още една важна мисия – да извлече максимално от модния и снийкър свят там.