FC Sneakerheads: Георги Анчев

Сезон 2 на FC Sneakerheads се завърна на екраните. В първи епизод видяхме Бобката, който ни сподели своите възгледи относно снийкър културата. Сега искаме да те запознаем с Георги Анчев. Момчето с една от най-впечатляващите колекции на Jordan в България.

Слуша олд скуул хип хоп. Любимият му изпълнител е Eazy-E. И именно музиката го тласка да започне да се интересува от снийкър културата. А пък тя от своя страна го тласка към това да започне да играе баскетбол, което е едно от хобитата му в момента.

Живее в Панагюрище, а там го задържа семеен бизнес – държи авто-сервиз с баща си и работи общо взето през по-голямата част от времето, често дори и през уикендите. Главното му хоби обаче са кецовете и най-вече Jordan. Всъщност от 40-те чифта, които притежава има само няколко различни от този бранд – сред тях Nike Air More Uptempo и Nike Command Force “Billy Hoyle”. Лоялен е към Jumpman-логото, а самият Майкъл Джордан е идол за него – като спортист и като човек.

Страстта му към Air Jordan обувките датира от 2012 г., като през 2013 си купува първия чифт. Чувства моделите като най-близки, защото са му комфортни и са перфектният завършек на стила му, който пък е повлиян от хип-хоп клиповете от детските му години: Бях дете, когато се носеха огромни 7/8 дънки, обемисти кецове и пропорционално-големи NBA/NHL/NFL/MLB джърсита. И до ден днешен това е моят стил на обличане, това ми допада.

Следи NBA, фен е на Деймиън Лилард и много съжалява, че носи Adidas. Хоби му е да събира бейзболни шапки, от които има не-малко. Доскоро се занимава сериозно с мотокрос, от което има и съответните белези и решава, че е по-безопасно да се отдаде на страстта си към кецовете.

И като човек, който прекарва доста време в сервиза, естествено има отношение и към колите, а любими са му американските “muscle cars”, като Dodge заема основно място сред марките. E ние му пожелаваме един Charger в най-скоро време, а междувремненно  гледайте епизода 2.