FC Sneakerheads: Делян Стефанов

Заедно с Foot Court и BASHMOTION в рубриката „FC Sneakerheads“ ще ви запознаваме с хора с разнообразни занимания, но с една страст, която ги обединява – страстта към маратонките. Стартираме първи сезон с няколко познати имена и видни сникърхедс.

Този епизод е малко по-различен. Ще ви представим един човек, който вече не е толкова сериозно вманиачен в колекционирането на обувки, но е бил един от първите в България със сериозна колекция. Делян Стефанов е създател на емблематичния core скейтърски магазин BLOK, вокал на хардкор групата Vendetta, той е бил един от основателите на Foot Court. В момента можем да кажем за него, че e филантроп, развиващ се в ресторантьорския бранш с новото си заведение за мексиканска храна  TAKOTEKA.

Делян определя себе си като тежък фен на dirty south rap и trap музиката. Това личи и по отношението на му външния му вид. Още през 2008 година, когато терминът „снийкърхедс“ още не съществува в България той е притежавал над 75 чифта обувки. Днес смята, че обувките не трябва да се колекционират, а да се носят, да са удобни и едновременно с това да ти доставят удоволствие, че ги притежаваш. Харесва класическите моделите на Nike създадени от Tinker Hatfield, както Air Jordan I и Air Force I.