Favela Gang поканиха Fausto Bahia и Goro

Преди време ти разказахме за Favela Gang  – тропическите посланници на новата-стара вълна клубна музика у нас.

Tekniq, Sava, Screamoe и Eskud от началото на 2018 г. работят в посока да популяризират стилове, познати на една шепа народ у нас. Говорим за baile funk, tropical bass, kuduro, afrobeat и техните производни. Все стилове, които знаем, че си чувал под един или друг вариант. От скоро момчетата са вече петима. Към Favela Gang в началото на 2019 се присъединява Smokez, който е 1/2 от диджей продуцентското крю Smoshi.

Eskud

С редица силни партита и няколко трака зад гърба си, които със сигурност ще те разтанцуват, момчетата готвят поредното събитие, с което правят силна заявка за едни от най-активните и допринасящите за популяризирането и развитието на тези стилове в България. Говорим не за друго, а за събитието на 24 май, което ще срещне Favela Gang с Fausto Bahia – съосновател и съществена част от мексиканския лейбъл NAAFI. Разбира се купона няма да е топ, ако към него не се включи и нашето момче Gorazd Popov, по-известен под псевдонима Goro.

Goro e българин, но живее, продуцира и разцепва дансинга директно от Берлин. Неговото специфично звучене успешно съчетава в себе си българското с ориенталското. През 2017 г. той пуска дебютното си EP “Who You Are”, след което следват редица от сингли за ъндърграунд лейбъли ежемесечно. Въпреки че е независим артисти, Goro получава подкрепата на множество лейбъли като WEDIDIT Collective, Scratcha DVA, Ikonika, NAAFI, Kastle и други.

Goro

Tomas Dаvo или по-известен като Fausto Bahia е мексикански DJ и продуцент. През 2010 г. заедно с Alberto Bustamente, по-известен в клубната сцена като Mexican Jihad, основават лейбъла NAAFI – No Ambition And Fuck all Interests. Момчетата от Мексико бързо набират популярност и стават част от големи фестивали като Coachella (САЩ), Estereo Picnic (Колумбия), Bread & Butter (Германия) и още много други.

Разбира се, едно парти няма да е топ, ако няма представители на нежния пол. Към лайнъпа на събитието се присъединяват не кой да е, а именно Silia и Jennda от популярното женско крю Bad & Boujee. Момичетата обещават да те разтанцуват още повече под звуците на любимите си тропически и dancehall парчета.

Успяхме да се вместим в натоварения график на Fausto и да му зададем няколко бързи въпроса, преди да полети насам за партито на 24 май.

Asphalt: Ти си един от създателите на новата мексиканска клубна музика. Отделно правиш турнета по цял свят. Разбират ли я хората, за които тази култура не е толкова близка?

Fausto Bahia:  Аз мисля, че вече смело мога да заявя, че NAAFI стана нарицателно за клубната музика по света. Ако все пак не знаят кои сме и не са ни чували, то нашата музика звучи малко по-латино от останалата.

Fausto Bahia

A: Заедно с Alberto Bustamante ( Mexican Jihad ) създавате NAAFI (No Ambition And Fuck all Interest). Първоначално като парти, но вече си е продуцентско студио с множество диджеи. Разкажи ни какво е да си член и основател на нещо толкова голямо?

F: Ще бъда честен. Много е просто, защото просто се наслаждаваме на това, което правим и то ни изхранва.

A: Знаем, че си доста разнообразен от към стилове музика, когато пускаш, но все пак можеш ли избереш три, които най-често присъстват в сетовете ти?

F: Ще отговоря по различен начин. Използвам много барабани и перкусии, за да направя база за моитое сетове и така избирам траковете си. За това очаквайте много барабани в моя сет!

A: За първи път си в България? Чувал ли си някакви отзиви за клубната сцена? Имаш ли някаква нагласа как ще те приеме публиката?

F:  Имам няколко приятели от България, и стествено Goro, с който се запознах в Берлин. Но честно незнам какво да очаквам. Може би храната да е добра, хората да са приятелски настроени. А партито долкото знам е с „Baile“ насока, така че мисля, че на хората ще им се танцува

A: Какво ще чуем по време на твоят сет?

F: Както казах вече много барабани. Имам няколко „Baile“ трака,  които ще включа в моя сет. Може би ще пусна и „Tribal“, както и вокали, с които обичам да се забавлявам.

Чакаме те на 24 май в клуб Live & Loud – новото място на клубната музика в София, където дори и да не искаш, тропическите ритми на нашите посланици от Favela Gang и гостите Fausto Bahia и Goro, ще те разтанцуват. Повече инфо в събитието тук.

Screamoe