Faunagraphic открива Граффопост 2018

Спомянаш ли си трите изрисувани трафопоста в столицата, които са част от инициативата Граффопост? Артистичните намеси не само преобразиха заобикалящата ни среда, но и накараха много хора да погледнат на графити изкустовото с други очи. Цветното настроение, което вкараха тримата артисти Алекси Иванов, GLOW и TASK, се хареса на всички, а това накара организаторите от VISIONARY да подготвят и втора част на изданието.

_MG_7771Graffopost_SAGE_05.Photo-Mihaela-Draganova-120375892_620248041508494_3089772259186612143_n

Тази година отново трима души в рамките на април и септември ще творят, но за да има баланс във вселената, спрейовете хващат три дами. Естествено те ще го правят със същата страст и ще преобразят скучно изглеждащите трафопостове. Най-хубавата част, че VISIONARY предоставят пълна свобода и не слагат рамки на артистите, а по-скоро ги провокират да адаптират контекста на съответното градско пространство в своя идеен проект.

Faunagraphic ще е художничката, която ще даде старт на второто издание на Граффопост.

Типично за нейното изкуство е изобразяването на птици в съчетание с фолклорни мотиви. Фините детайли и наситени елементи са ключът, чрез който тя придава по-дълбоко значение в картините си. А посредством силната си вътрешна връзка с тях, се стреми да помогне на зрителя да направи своята емоционална крачка за връщането си към природата.

Завършекът на Граффопост 2018 ще бъде изложбата, която ще се състои през октомври. Освен че ще включва артистите, участвали в преобразяването на шестте градски локации през двете години, на нея ще бъдат представени допълващи концепциите им художествени платна и обекти. Специално за събитието ще се създадат и лимитирана серия достъпни артистични продукти.

Предстоят много цветни дни, изпълнени с добро настроение, така че се оглеждай, нищо чудно точно трафопостът на твоята улица да бъде изрисуван.

За повече инфо виж събитието във Facebook.

Проектът е финансиран от Програма „Култура“ на Столична община.