EQT буря се задава

Новата серия “Turbo Red” на Adidas предстои да излезе и в социалните мрежи не спират да се показват снимки на маратонката. Интересът е повече от голям, а ние се допитахме до мнението на запаления sneakerhead и наш приятел – Емо Барбулов. От доста време той е отдаден на sneaker културата и дори е важна част от българския бранд за кецове Dlirium. Ето какво сподели той:

adidas-Equipment-Support-Ultra-Turbo-Red-1

“2017 се очертава да е годината на EQT. Линията е създадена в началото на 90-те от Peter Moore, който е създателят на AJ1,  докато още е в Nike. В EQT Adidas представят обновеното си лого. Всичко това е като ново начало за компанията, особено след падането на берлинската стена. Следват няколко много силни години за Adidas и раждането през 93-та на маратонката EQT Support. Освен със стабилната подметка винаги ще помним и уникалния „език“, който обвива стъпалото. Но стига история и нека преминем към настоящето.

През последните 2-3 години Adidas стъпиха силно на пазара, може би благодарение на личности като Kanye West, както и привличането на някои от мозъците на Nike  (Marc Dolce, Denis Dekovic, Mark Miner). Това доведе до съдебни битки между двете марки, което не учуди никого. Да не забравяме и драмата  flyknit/primeknit, но да се абстрахираме от драмите им.

Тук ще говорим за обновената колекция на EQT Support. По-специално “Turbo Red” пакета (ако можем така да се изразим). Той се състои от пет модела като цветовата схема е доста класическа. Също така Adidas са решили да върнат старото лого с трилистника. Основният цвят е черният, а акцентът се пада на ярко розово-червеното, като подметката е запазена бяла, за да има контраст.

16358979_10210724767029091_21033818_n

Естествено в пак-а присъства „таткото“ EQT Support. За него няма много да пиша. Материалите не са променени – класика. Акцентът с яркото червено е в петата и малко в страничните панели.

adidas-eqt-support-93-bb1319-1

Следващият модел в колекцията е EQT Support Boost. Тук Adidas са играли на сигурно, като са запазили изцяло дизайна на горната част, но вече върху подметка от Boost технологията. Акцентът на петата е запазен, но е добавено и бяло отстрани, може би за да олекоти силуета.

adidas-eqt-support-93-boost-bb1237-1

Следват два варианта на доста популярния от няколко месеца EQT Support ADV. При него подметката е олекотена с EVA (ethyl vinyl acetate) материал, но може да се види, че чертите на „татко“ са запазени. Петата е подсилена с TPU клетка – хибрид между твърда пластмаса и мек силикон. При едната разцветка тя е бяла, а в primeknit варианта е черна.

adidas-eqt-support-adv-primeknit-bb1260-1

adidas-eqt-support-adv-turbo-red-bb1302-1

Последната интерпретация е EQT Support 93/17. Тук класическата линия и новата генерация от модели на Adidas се сливат, за да създадат този модел. Предната му част много наподобява NMD_XR1, а подметката има елементи от класическия EQT Support, но с Boost технология.

adidas-eqt-91-17-boost-bb1234-1

Вярваме, че всеки един модел си заслужава да бъде част от личната ви колекция. Достъпни са от 26.01 онлайн, както и в по-добрите магазини.