Видеото на “Eatable Shit” си заслужава.

Пролетта дойде и e време да излезем от комфорта на нашият любим закрит скейт парк Five High. Времето вече е идеално за малко истинско стрийт каране на кънки – прелитане на стълби, пързаляне по парапети, ръбове, коли и въобще всичко, което може да се кара. В същия момент Русен и компания от кънкьори са поканени от гръцките си приятели от Syeahskate да участват в Greek Crind Challange – готин конкурс за видео, което трябва да бъде заснето само на стрийт (без скейт паркове) в отбор от 2 до 5 кънкьори. Това доста е мотивирало нашите родни кънкьори, които бързо сформираха техният дрийм тийм – “Eatable Shit”.

Отборът е съставен от Русен Минчев, Ивайло Кънев, Евгени Геров, Венцислав Ангелов и Любомир Боянов, като всеки един от тях се откроява с различен стил на каране и техника. Името много добре кореспондира с настоящата ситуация при кънките и екстремните спортове в България. Въпреки не много силната подкрепа към тези спортове, хората които се занимават с тях, продължават да бутат нещата и те се получават. Така се случи и с тяхното видео. Всички от отбора са  вложили много от свободното си време и за 2 седмици успяха да обиколят  доста места в София, Стара Загора, Самоков и дори Букурещ. Интересното при този конкурс е, че има списък с предизвикателства, които трябва да се изпълнят и това ги е провокирало да пробват неща, които не са правили до сега.

Gold Grippin` щастливо могат да заявят , че са успели да  съчетаят две от любимите си неща – екстремните спортове и създаването на видео. Крайния резултат е якото видео, музика, спотове и карачи естесвено , защото са успели  да надминат себе си и да започнат  доста ударно новия сезон.

Сега тепърва започва организацията по доста събития в различни градове, като първото състезание за годината е “Blade 4 Soul” в Добрич на 16.06.2018 г. Състезанието ще се проведе на един от малкото професионално направени скейт паркове в България и се очакват доста гости от нашите съседни страни. На 30.06.2018г. следва друго събитие, което стана традиция за Пловдив – “Га Яди Кифтетата 2018” . Това събитие няма състезателен характер и е по-скоро приятелско събиране с каране и барбекю, на което всички са добре дошли. Подготвят се и още събития из цялата страна, така че тази година се очертава интересна за кънките.