Интервю с Chippy Nonstop за предстоящото ѝ участие на Eastern Union

Набиращият популярност колектив Eastern Union е на път да разтърси софийския нощен живот за втори път. С ударно премиерно парти през юли, те са готови да раздвижат стотици хора и този петък – 20 септември във Фабрика 126. Концепцията им e да представят микс от алтернативни артисти със свой собствен стил в атмосфера, напомняща 90-те години на Балканите. Техните цели са да обединят млади творци от Източна Европа, създавайки ъндерграунд събития, които са не по-малко качествени от вече създадените на запад.

За това издание Eastern Union освен, че са заложили на местни имена като Goro, Sillia, И3ток, Kamoxkami и Keenanblokboy4life, House of Vagrancy ще покажат и завидни танцови умения със своя vogue пърформанс. Специално участие ще вземе и ексцентричната Chippy Nonstop. С индийски корени и гореща кръв, тя има интересна история зад гърба си и дейност като dj, рапър, текстописец, продуцент и организатор. Тя е културна смесица от всички градове, в които е живяла, включително Дубай, Замбия, Ню Йорк, Лос Анджелис и Торонто, където в момента тя живее след публичното ѝ депортиране преди няколко години. Нейната личност е магнетична и завладява всеки, който се докосне до нея, а в нейния Twitter непрестанно забавлява хилядната си аудитория с приключенския си живот. Освен многобройните места, на които е имала участия, тя също има и свой Boiler room.

Въпреки натоварената си програма тя успя да отговори на няколко наши въпроса:

Какво е първото нещо, което ти идва наум, когато чуеш „Източна Европа“?

Chippy: По отношение на музиката се сещам за hardstyle и за underground raves в Украйна.

Какво очакваш от българската публика?

Chippy: Всъщност нямам никакви очаквания, но имам чувството, че мога да бъда възможно най-експериментална и съм наистина развълнувана.

След като си живяла на толкова много места, къде смяташ, че в бъдеще ще бъде много добра музикална сцена, но сега все още е в начален етап?

Chippy: Току-що се върнах от Мексико Сити където е толкова забавно. Там е вече доста развита ъндърграунд музикалната сцена, но мисля, че продължава да става все по-прогресивна и местата там са невероятни. В момента живея в Торонто и, въпреки че тук все още е в развитие, има няколко невероятни диджея, които променят звука и сцената.

Ако не беше в музикалната индустрия, с какво би се занимавала?

Chippy: Вероятно щях да пиша. Много обичам да пиша и да съм забавна. Така че, вероятно щях да пиша сценарии или нещо подобно.

Кои са топ 5 песните, които слушаш цяло лято?

Chippy: На това винаги е трудно да се отговори, защото съм толкова странна с музиката, но слушам много Ace Mo и Moma Ready, а напоследък и доста drum&bass. Hot girl summer, Rucky на Denzel Curry, Juicy на Doja Cat, Don´t take it на Armando, а също и много house. Не знам, аз съм навсякъде.

Имаш ли съвет за хората, които тепърва започват музикалната си кариера?

Chippy: Не се състезавайте с никой друг освен себе си и наистина помислете дали това е, което искате от живота. След като го решите, останете задвижени и отдадени.

Споделила си с Vice, че депортирането ти дава „по-добра платформа за подпомагане на млади артисти в същата позиция като теб“. Работиш ли по някакви проекти, свързани с това, които би искала да споделиш с нашата публика?

Chippy: Имам инициатива, наречена Intersesions, в която правим различни семинари, насочени към създаване на пространства за жени и LGBTQ + хора. Искаме те да получават повече достъп до пространства, да се научат как да миксират, продуцират, да създават собствени събития, да управляват парите си като фрииленсъри и да се срещат с други като тях. Най-вече да им помогнем да стартират кариерата си.

Изглеждаш се като смела и безстрашна млада жена. Има ли нещо, от което се страхуваш?

Chippy: Всъщност не мога да се сетя, хаха.

Ти си доста активна в  Twitter. Ако трябваше да напишеш последния си туит, какво би било?

Chippy: BRB.

Линк към събитието тук.  Без вход и без задръжки.

А ако случайно си в Истанбул на следващия ден, там предстои и втора част на партито.