Дивна за нежната страна на силните жени и за добрите колаборации

Обичаме колаборации, особено когато обединяват големи брандове и добри артисти. Sue Tsai е от отбора на артистите – една от най-влиятелните илюстраторки в Ню Йорк, работила със звезди като Rihanna, TI и Wale. В ролята на големия бранд влиза Puma и тази пролет пуска колекция с отличителния почерк на Sue – красиви цветя, които имат за цел да накарат всяка дама да излезе навън. Три са моделите маратонки, които влизат в селекцията – Cali ‘Peonies Camo’, Nova ‘Cherry Bombs’ и Basket ‘Cherry Bombs’. Красиви и деликатни отвън и изключително силни в същността си, тези модели носят индивидуалност и съвременно звучене. Такива са и момичетата, които заслужават да ги носят. Неслучайно търсенето на точното момиче за тези маратонки ни срещна с Дивна – упорита, нежна, прескачаща всякакви препятствия. Поговорихме с нея за колекцията, за музика и за това какво ни кара да вървим напред.

Яке H&M, клин H&M Sport, маратонки Nova ‘Cherry Bombs’

Asphalt: Дивна, успяхме да те заснемем с една от най-нежните колаборации напоследък – PUMA X SUE TSAI. Sue е страхотен артист и е прочута най-вече с емблематичните за нея цветя – супер истински и готови да завладеят света на хората. Имаш ли любим модел от колекцията и лесно ли би могла да го вмъкнеш в гардероба си?

Дивна: Честно казано досега не познавах Sue и творчеството й, но покрай колаборацията й с Puma разгледах какво прави и намерих себе си в голяма част от изкуството й. Стилът, цветовете, младежкият дух, който струи от него – наистина е невероятна. А това, което най-много харесвам в цялата колекция с Puma е, че са успели да съчетаят съвременните култури на Изтока и Запада по супер кежуъл, в същото време ярък и непринуден начин. Носейки продуктите от колекцията няма как доброто ти настроение и свободен дух да останат незабелязани, именно заради цветните принтове и свежи модели. Въпреки че шарените съчетания не са моето нещо, от колекцията бих сложила почти всичко, дори на сцена.

Яке H&M, клин H&M Sport, маратонки PUMA Nova ‘Cherry Bombs’

A: Sue е илюстратор, открил своето вдъхновение в природата. Как ти откриваш идеи за музиката си, какво те вдъхновява истински?

Д: Стремя се да откривам вдъхновение навсякъде в света около мен. Природата често пъти е любимо мое място за писане, като цяло не обичам затворените пространства, потискат ме. Обичам да наблюдавам винаги, когато съм навън – било то по работа или просто на разходка. Социалните обстановки, движението на живота на улицата и града, как хората реагират на различните видове музика, какво ги кара да се отпуснат и да танцуват… Разбира се, личните преживявания винаги са най-силното вдъхновение за всеки творец. Но преди всичко – вдъхновяват ме хората!

A: Слушаме So Jedi Fresh и вече сме сигурни, че ще пасне идеално в летния ни плейлист. Клипът е доста забавен и различен – разкажи ни повече за него.

Д: Тази така „смешна песничка“ (смее се). Може би най-бързо написаната ми песен или по-скоро мини разказ на един следобед, в който въпреки студеното време се чувствах добре, слушайки бийта на Vitali. Този ритъм няма как да не събуди в теб асоциацията, че си в света на Супер Марио и всичко е в пиксели. Още от първото слушане знаех, че искам да напиша нещо забавно и позитивно върху него. Всичко в този проект стана супер натурално и от първия път – текстът, музиката, записването, исках максимално да запазя органичното настроение. В парчето пея за това колко съм фреш, след като съм си изпила смутито от целина и магданоз и съм си направила йогата. Решила съм, че днес ще бъда зен и имам нужда от изчистване – перфектната „афтър“ мантра. Освен това буквално пишейки парчето се борех да се освободя и от други натрупани „мръсни“ емоции в мен. Мисля, че в него всеки може да открие нещо свое през тотално различни перспективи – нали за това е изкуството в крайна сметка.

Видеото е дело на две изключително способни джедайки – Анастасия Стоева и Елена Василева, студентки по анимация с много талант и воля. Исках да пресъздадем една битка между героите зеленчуци (и чия), в която те се състезават кой да стане новия ученик на великия джедай (Броколито). В крайна сметка и стигайки до него те разбират, че за да успеят, трябва да са заедно, да се подкрепят и да се забавляват. Накрая скачат в кутията ми с китайско, правят я на джедайско и аз ги хапвам. Мир и любов. Плот туист – не прокламирам здравословното хранене, а свободният избор и самоиронията, от която всички имаме нужда, за да се чувстваме по-добре (смее се).

Раница PUMA x SUE TSAI, топ H&M Love for All, маратонки PUMA Cali ‘Peonies Camo’

A: Знаем, че освен с музика, се занимаваш и с други проекти. В момента си се посветила на организацията на концерта Всичко или нищо. С него слагаш началото на фондация със същото име. Каква ще е нейната дейност и ти ли ще си основна движеща сила там?

Д: Кампанията „Всичко или нищо“ е най-личната инициатива, която съм подемала. Благодарна съм, че намерих страхотни съмишленици, с които да мога да я осъществя, защото е нещо истински важно за мен. Преминавайки през Ада и излизайки от другата страна, човек наистина вижда и усеща света по тотално различен начин, с всяка клетка на тялото си, колкото и клиширано да звучи. Благодарна съм, че съм в позицията да мога да разбирам болката на хората и да работя в посока да им покажа, че тя е това, което ни изгражда и само от нас зависи дали ще й позволим да ни контролира или ще се изправим и ще продължим напред. За това пея в песента си „Всичко или нищо“ и това ще се стремя да напомняме с фондацията в бъдеще, с още популярни посланици, обединявайки се за различни социални каузи всяка година, живот и здраве. Музиката е много повече от видеоклипове и шоубизнес – тя е универсален език, който сплотява хората и им дава надежда, когато имат нужда. Целта на фондацията е да набира средства за благотворителност и събирайки на едно място изпълнители от различни генерации и стилове, да покажем, че заедно наистина можем Всичко! Първият концерт, който организираме, ще се проведе на 12.06 в Интер Експо Център от 19:00 ч, като ще събере истинско съзвездие от любимите ни български изпълнители – Мария Илиева, Любо Киров, D2, Михаела Филева, PAPI HANS, TITA, V:RGO & TRF, Young BB Young, Прея, BNR, Искрата, Deep Zone Project, Веси Бонева. Dj Marten Roberto ще разтопи леда в началото на концерта, а The Center ще раздвижат сцената още повече с танци. Искаме хората, които дойдат, да се заредят и да си тръгнат усмихнати и, дай Боже, по-вярващи в силата на доброто!

Маратонките от колекцията PUMA x SUE TSAI са в магазините на District и на districtshoes.bg.

Фотограф: Емануил Алберт

Стилист: Яна Лалова

Гримьор: Валентин БЛВК

Фризьор: Радостин Русев