Най-синьото синьо е в новия клип на Дивна

Дивна представи клипа към новата си песен официално в канала на Facing the sun. „Най-синьото синьо“. Автор на текста е именно тя, а по музиката са работили заедно с Витали Езекиев. Продуцент е Цветелин Димитров и „Prime Productions“, a режисьор е откритието на киностудио „Бояна“ Христин Николов, като снимките са протекли няколко дни в ключови точки по българското Черноморие.

„Най-синьото синьо за мен е чувството на свобода на духа, което морето ми носи. Плувайки в него винаги съм изцяло в настоящия момент и го оценявам най-силно, също като в любовта. Тя е необятна като океан и те подтиква да не спираш да плуваш и да се бориш за страхотен живот.“, споделя Дивна. Видеото към песента загатва и проблемите със замърсяването на моретата и стремежа да поддържаме чистота, чрез което Дивна адресира и кампаниите за изчистване на българското Черноморие след летния сезон. Певицата акцентира върху това, че песента е едно меланхолично събирателно на летните емоции, които всеки е изпитал по свой начин и запазва като  красив спомен в себе си за идващата есен.

Певицата казва и, че обложката за песента е особено специална, защото е на фона на последния нюанс на синьото, откриван някога – International Klein Blue (IKB), както и Сърцето на океана – бижуто от филма „Титаник“, предоставено от 20thCentury Fox. Авторът на нюанса е небезизвестният Ив Клайн, един от основателите на performance art движението. Песента и клипът към нея са и с щипка вдъхновение и от очите на йетито от анимацията на DreamWorks “Изгубеното йети“, чиято премиера предстои на 25 септември, в която Дивна озвучава главната героиня Смелата Ий. Дивна спуска и още малко завесите около новия си проект, споделяйки, че е част от серия нови песни с много изненади, които предстои да излязат много скоро, с които тя смята, че българската музикална сцена ще претърпи съществена промяна.