Desiigner със силен старт на турнето си в ЕХЕ

На 07.05.2016г песента „Panda“ на 19 годишния тогава американски рапър Sidney Royel Selby III, познат като „Desiigner“ се качва на първо място в класацията на „US Billboard Hot 100“. След този огромен успех рапърът, продуцент и дизайнер Kanye West се свързва със Сидни и му предлага договор с лейбъла си „GOOD Music“. Младият артист се нарежда до имена като Kanye West, Gucci ManeBig Sean2 ChainzTravis ScottYo Gotti и Quavo за участие в общи парчета.

През 2017г. печели две награди на Billboard Music Awards– за най-добра рап песен и за най-гледано музикално видео. През 2016г.певецът обяви, че първият му собствен албум ще се казваLife of Desiigner. Още работи върху него, но през 2018г.зарадва феновете с издаването на първото си парче EP – L.O.D.

На 15.05 Desiigner имаше участие в EXE CLUB, което е част от европейско му турне, включващо Англия, Испания, Германия, Италия и други. Събитието е част от поредицата ‘WE TRAP’, за разпалването на публиката се погрижиха резидентите на клуба – SAVA & DOPE ZOO. През последните месеци мястото даде поле за изява на звезди като Lady Leshurr и Smokepurpp. По всичко личи, че екипът на EXE тепърва ще ни изненадва с подобни качествени събития.

Няколко часа преди зрелищното парти, на което бяхме свидетели, в клуба беше организирана пресконференция с Desiigner, от екипа на Asphalt успяхме да се доберем до него и да му зададем няколко въпроса:

Asphalt: За пръв път си в България и въобще в тази част на Европа. Какво е първото ти впечатление?

Desiigner: Имах малък проблем с полета и пристигнах малко по-късно, но все пак вече успях да пробвам Българската храна и мисля, че е супер. Харесвам енергията на хората, с които съм се видял до сега и нямам търпение да прекарам и остатъка от вечерта с всички вас.

A: Имаш ли някакви очаквания от публиката в София?

D: Мисля, че партито ще е страхотно.  За мен самия факт, че съм обикновено хлапе от Бруклин, което е успяло да стигне толкова далеч, чак в България, е просто изумителен. Една мечта, която се превърна в реалност.

A: Разкажи ни нещо повече за процеса на работа, когато си в студиото?

D: Винаги, когато съм в студио, първото нещо за което мисля е как да пълня хората с енергия, да ви правя щастливи и да ви карам да танцувате.

A: Можеш ли да ни кажеш нещо повече за това как подписа с „GOOD Music“ и какво е да работиш с Kanye?

D: Около два месеца след като пуснах песента „Panda“, лично Kanye и част от екипа му се свързаха с мен и мениджъра ми. След като подписах за GOODmusic, Kanye реши да използва семпъл от Panda за албума си (The Life of Pablo). Това, че имам честта да работя с него е невероятно.

A: Ще издаваш ли скоро албум?

D: Да, дори в момента сме в процес на завършването му. Мисля, че ще е страхотен албум, нямам търпение да го пуснем.  Има и още няколко изненади за феновете ми и едно видео, което ще снимаме за турнето.

A: Ако животът ти беше филмкой албум щеше да е саундтракът му?

D: Няма да ви лъжа, дори аз не съм сигурен. Живея доста бързо и постоянно пътувам, най-вероятно ще са много различни песни и настроения, просто микс от нещата, които слушам в момента, а и вкусът ми се променя доста често, не мога да кажа само едно заглавие.

A: Вече имаш три доста престижни музикални награди. Те важни ли са за теб?

D: Гордея се, че ги имам, но със сигурност най-важната награда за мен е любовта на феновете ми и шансът, че мога да ги радвам с музиката ми.

Desiigner е от изпълнителите, които са напълно отдадени на феновете си. За него личният контакт с тях е много важен и това си пролича от шоуто, което направи. Успя да предаде своята позитивна енергия на хората, постара се да даде възможност на всеки фен да се докосне до него. Излезе извън рамките на сцената- изпя една от песните си качен върху един от баровете. Направи стейдж давинг, от еуфория дори падна случайно от сцената,в следствие на което получи охлузвания на едната ръка, но това не го спря. Гвоздеят на програмата му беше, когато качи няколко човека до него на сцената, а едно от момичетата дори на раменета си, пеейки хита ‘’Panda”.

Интервю: Мариан Добрев

Снимки: Димитър Дрю