CRO-MAGS с концерт в София

CRO-MAGS – най-легендарната хардкор група на всички времена пристига директно от Ню Йорк за първия си концерт в София.  Мястото е клуб Mixtape 5, а датата е 30.10.

Великаните на хардкор сцената ще покажат своя уникален стил. Групата е създадена през 1981г. година в Ню Йорк. Култовия статус на Cro-Mags ги прави популярни далеч извън пределите на Ню Йоркската хардкор сцена още в средата на 80-те години, когато излиза албума Age Of Quarrel, превърнал се в абсолютна класика за всеки хардкор / пънк / кросоувър / метъл фен! Не случайно дори групи като Slayer, Megadeth, Metallica, Pantera и много други цитират Cro-Mags като влияние!

Въпреки, че групата не се радва на огромен комерсиален успех, Cro-Mags се утвърждава като едно от най-култовите имена с хиляди фанатични последователи по цял свят. Сегашния състав на групата включва двамата оригинални Кроманьонци: емблематичния фронтмен John Bloodclot Josef и барабаниста Маckie (свирил още в групи като Fun Lovin’ Criminals, Leeway, Madball и Bad Brains), както и китариста AJ Novelo (Leeway).

Сигурно сте чували за Jon Joseph, вокалът на групата. Доста интересна публична фигура. Минал през най-тежките периоди по улиците на Ню Йорк в края на 70те, свързан с побоища и наркотици, сега той води лекции за подобряване на начина на живот. Бива свързван с движението Харе Кришна, веган, участник в повечето IronMan състезания, боксьор, колоездач, писател. Дори готвач, имайки много предавания онлайн. Човек, който смело може да се нарече healthy lifer.

За да е още по-култов концертът, организаторите от 141 са поканили и една от първите хардкор групи във България – Face Up. На миналoгодишния HARDCORE XMAS бе тяхното събиране и завръщане на сцената, а феновете определено останаха доволни.

Билетите по 30 лв. (ранно пиле) и 35 лв. в мрежата на ticketlogic.bg и Sofia Hardcore Tattoos. Повече информация за концерта можете да получите от тук.