Converse говорят за [смелите] жени

Живеем във време, в което всеки ден върви с по-високи обороти от предишния. Свикнали сме с различни удобства, високи технологии и какво ли още не – всичко е тук, за да направи ежедневието ни по-лесно, да разполагаме с повече време за себе си. Пътят дотук не е бил никак лесен – прогресът е основната движеща сила на тези промени. Но истината е, че колкото и прогресивни да смятаме че сме, има теми, в които все още царят архаичности и стереотипи.

Жените.

Повечето от нас нямат реална представа доколко са подвластни на стереотипи. Представи си жена шофьор, умна блондинка или…. мъж с анцуг. Ако уличната мода през последните години е успяла да разграничи последното от асоциацията с човек с ниска култура и липса на вкус, то за първите две все още се говори с насмешка. И това не е честно. Прогресът е движеща сила в нашето обкръжение и по никакъв начин не пропуска нежния пол. Напротив – често на момичетата са налага да полагат много повече усилия, за да се справят с по-високите очаквания към тях.

А не бива да е така.

Converse стартират диалог по темата за мястото на жената в нашето прогресиращо общество с нова кампания и колекция Love The Progress. Брандът предоставя чисто бял чифт Chuck Taylor на жени от целия свят с покана да оставят върху него своето послание за мотивация, за промяна на нагласите. Не бива жените да бъдат подвластни на остарели идеали, а да имат самочувствието, че техните идеи и думи имат тежест. На своя страна имат момичета като Kasia Gola – основател на GeekGoesChic и развиваща технологиите в модната индустрия, Qin Yunqua, помагаща на обикновени хора да спрат сами да си поставят ограничения, Naomi Preizler, музикант от Аржентина, която се захваща с всичко, категоризирано като невъзможно, и Stephanie Kurlow – 17-годишната австралийка, която се бори да бъде първата в света балерина с хиджаб. С #InMyConverse в Инстаграм може да чуеш вдъхновяващите истории на още много смели момичета, които не се поддават на стереотипи и имат какво да споделят.

Включваме се и ние.

8 март е, и понеже цветята и бонбоните нямат никаква добавена стойност за нас, обединяваме сили с Converse в темата за прогреса и отправяме малко предизвикателство към теб. Сподели своето послание към жените по света и предай щафетата, като тагнеш три свои приятелки с покана да направят същото. За нас ще бъде интересно да чуем идеите ти, а пък ти ще имаш шанса да спечелиш чисто нов Chuck Taylor, с който да движиш прогресивно напред.

 

View this post on Instagram

 

Месецът на жената е и ние заедно с Converse и обръщаме специално внимание. Ще направим една жена щастлива, като и подарим чифт кецове Chuck Taylor. 1. Харесай снимката 2. Последвай asphalt.bg в Instagram. 3. Сподели под поста какво е за теб да си жена през 2019 година. 4. Тагни 3 приятелки. Всеки спазил стриктно 4те точки участва в играта. Печелившият ще бъде изтеглен и обявен на 30 март! #InMyConverse #converse #giveaway #sneakers #women #woman #girl #girls #kicks #kick #asphaltlife #asphaltbg #asphalt

A post shared by Asphalt (@asphalt.bg) on

Остани с нас.

Защото през следващите седмици сме ти уредили срещи с 4 момичета, които знаем, че харесваш, и с които ще продължим да говорим за любовта към прогреса.