Converse Love The Progress: Божана Кацарова

Ако попитаме Божана как би се представила, тя ще бъде кратка – готви, пътува и живее всеки ден като за последно. От хората без багаж и стриктен план. Бохем с безгрижна душа и бригада от верни приятели. Затова ние ще добавим, че обичаме да я следваме в Instagram (@bojana_is_o_ye), защото непрекъснато ни забавлява. И вдъхновява – да пътуваме, да се смеем, да не ни пука много-много. Божана е от момичетата, които не обичат да стоят на едно място и непрекъснато гони прогреса. Поставя си високи цели, които следва упорито, а след като ги постигне – знае как да ги отпразнува. O yeah!

  1. Обичаш да говориш високо и винаги казваш това, което мислиш. Лесно ли е да бъдеш откровена жена в днешно време?
  • Ключът към този въпрос е въобще да не ти пука дали е лесно или трудно. Един велик българин беше казал преди време “Уесно нема”. Не смятам, че да бъдеш откровен е въпрос на избор, според мен това би следвало да е нормалният ход при взаимоотношенията между хората. Само си представете, ако това беше факт, колко по-прекрасен и лесен би бил живота.
  1. Много хора смятат, че готвенето е “женска работа”, а кулинарията – по-скоро “мъжка професия”. Как се бориш с подобни стереотипи? Била ли си подценявана като кулинар?
  • Не се боря и не се занимавам със стереотипи, те са за скучните.  Друг основен момент, за мен едно от най-приятните неща, които могат да се случат е да ме подценят. Сещате ли се за онзи момент, когато палачинката се обърне и се окаже, че ти не си чак толкова безпомощен и незнаещ. Бяха го казали в някаква реклама….. БЕЗЦЕННО.
  1. Какво те кара да движиш напред, да се развиваш?
  • Сметката за тока и парното. А иначе останалото е само, за да не ми става скучно. Аз съм от хората, които нямат стриктен план. Интересува ме само безграничното щастие. Развитието за мен е заключено в онези 2 бръчки на лицето, които се получават от много смях.
  1. Кое е най-голямото клише, което си чувала за жена?
  • Много е хубава ама няма никой на втория етаж. ИМА КРАСИВИ И УМНИ ЖЕНИ НА ТОЯ СВЯТ, те не са мит!
  1. Какво е посланието, което остави на твоя Converse?
  • Go Big, or go home! Интересното е, че вие ме снимате в новият ми дом, който съвсем скоро ще стане локация на първият съпър клуб в България. DAMN but this would be a BIG ONE!

Интервюто е част от кампанията на Converse “Love The Progress”, стартираща диалог за силата на жените и борбата със стереотипите. Повече за това може да намериш в Instagram с #InMyConverse. Не пропускай да се включиш и в общата ни играта в Instagram за шанса да спечелиш чисто нов Chuck Taylor.

Фотограф: Емануил Алберт