Промяната идва с Chuck Taylor II

В последните години снийкър културата набра голяма скорост, а големите брандове са в постоянна надпревара. Нови модели излизат непрекъснато и не минава седмица, в която да не бъде представено нещо. Иновациите и технологиите напреднаха до такава степен, че комфорт може да се открие при всеки, без значение дали говорим за NIKE, Adidas, New Balance, Puma и т.н. Изборът вече се дължи чисто на лични предпочитания към бранд, от колкото на качество и удобство, защото може да заявим, че всички притежават тези качества. И въпреки това има един модел, който скоро ще чукне 100 години, но все още се намира място на рафта и за него.

Да, Converse Chuck Taylor ще стане почти вековен, силуетът му е същия, като от 1921 г. обаче продължава да ти се мярка пред очите. Никой не спира да ги носи, особено сега, с идването на топлите месеци, това са едни от най-предпочитаните кецове. Като добавим и намесата на компанията майка Nike, Converse буквално мина на следващо ниво с модела Chuck Taylor II.

IMG_2413

IMG_2414

Той добавя много повече от две причини, които да те накарат да го избереш. Преди малко повече от година Nike реши да посегне на вечния модел и в началото сред феновете имаше колебания, но всичко приключи много бързо. Американската компания показа ясно, че коренна промяна няма да има и единственото нещо, което ще подобри е удобството. Така и стана. Не само, че не загуби многобройните си почитатели, Converse Chuck Taylor II намери и нови. Вкарването на Lunarlon (технологията за омекотяване) бе най-доброто решение на Nike и едва ли има недоволни от него. Все пак трябва да си признаем, че до преди това моделът не можеше да се похвали като най-удобната обувка. Сега нещата стоят по друг начин, а леките промени във външната част предадоха и повече стил. Като цяло  дизайнерите на Nike заслужават огромно благодаря, защото се погрижиха да го направят по-добър и не опетниха дългогодишната репутация, на един от най-разпознаваемите силуети.

IMG_2432

IMG_2441

IMG_2406

Converse Chuck Taylor II на цена от 149 лв. и може да бъде намерен в магазина на Converse в Serdika Centre (София), както и в Kix и Collective.