Burgas Skate Open 2017

И това лято в Бургас няма да мине без ежегодното скейт състезание – Burgas Skate Open, което се провежда за трета поредна година. В рамките на два дни морския град ще приюти скейтъри, както от България, така и от чужбина. Нивото отново е само нагоре и просто така ще споменем, че наградният фонд, за който ще се борят е 2000 евро.

Снимка от миналата година, фотография: Велико Балабанов
Снимка от миналото издание, фотография: Велико Балабанов

Първият ден (11 август) ще мине в Mорската градина Флора под формата на Warm Up Event. На специално изградени уреди ще се проведе Best Line, а фотографите Ивайло ДончевВелико Балабанов и Теодор Пеевски ще представят съвместна изложба. Тя със сигурност ще включва яки скейт кадри на места от страната и извън нея. Ще има и кратко видео, а посетителите могат да бъдат спокойни, защото организаторите са се погрижили да не останат жадни и гладни.

Снимка от миналото издание, фотография: Велико Балабанов
Снимка от миналото издание, фотография: Велико Балабанов

Следващият ден ще бъде и същинската част – международното скейт състезание, на което дочухме, че има вероятност да изскочат и някои доста силни карачи от чужбина. Мястото е скейт парк Изгрев, а наградата вече казахме 2000 евро. След награждаването партито ще продължи с концерт на живо, а Fyre е първият обявен артист.

Burgas Skate Open се организара от Amnesia Skate Shop с  подкрепата на Скейт клуб Сливен и Община Бургас.

За да си в течение с всички ъпдейти може да следиш ивента във Facebook, страницата на Burgas Skate Open или Instagram профила.