Пет български бранда, които да не изпускаш от поглед #2

Дойде времето, в което трябва да смениш гардероба и да се подготвиш за предстоящите топли дни. Като цяло един бански би спасил положението отвсякъде, но не всички се отдават на море и безгрижни дни. Някои остават в града и ги очакват още много мъки на работа в офиса. Ако искаш обаче да се отличаваш от скучните си колеги, ти препоръчваме няколко готини предложения от родните брандове. Дали ще се издигнеш в очите на шефа, не гарантираме, но поне със сигурност ще убиеш сивото ежедневие.

KYPBN/ Eastern Europe’s Finest
В края на октомври те представиха lookbook есен/зима’16, а преди няколко седмици пуснаха продуктите за идващото лято. В колекция пролет/лято’17 отново се забелязва онази препратка към късните 90-тарски години и периода около 2000 г. Естествено запазили са съвременния дизайн, който може да откриеш в двата модела тениски с къс и дълъг ръкав и двете блузи. Символът, който прави впечатление този път е червената роза, както и логото на GUCCI в съчетание с надписа ИЗТОК.

kypbn

Виж повече тук.

Улица 45
За къде си тръгнал, ако не добавиш и свежа шапка с козирка към дневния аутфит. Тази дилема могат да решат пичовете от Улица 45. Техните 5 панелни шапки от висококачествени платове са добре познати на всички и нямат нужда от особено представяне. Тази година обаче колекцията се разширява с ефектни плетени тениски и тишърти с поло яка, тънки пуловери, жилетки и къси панталони.

45str

Може да научиш повече на: 45str.com

Bare Hands Society
Буквално е brand new! Зад него стои човекът с много лица – Дидо Пешев. Китарист на Them Frequencies, художник (рисува обложките и дизайна на групата си), основател на Brave Moustache, а сега ни изненадва с Bare Hand Society. В дрехите и произведенията отново личи неговия стил, а за да се запознаеш по-отблизо може да го посетиш на ул. Гурко 27.

barehands

Или във Facebook.

СОФТ
Знаем си ги още от 2013 и винаги изненадват с нещата, които пускат. Все пак са един от първите streetwear брандове в България и през годините затвърдиха бунтарския си имидж. Не са и малко колаборациите, които направиха – Мастилница, Vendetta, а последно изскочиха с Blok и проектът The Resistance. Дочухме, че сега готвят нещо ново – колекцията Infields. Нямаме търпение да видим!

cmmxiii

Следи ги тук.

Stinky
Перфектният завършек на облеклото даваме с чорапите. Stinky повече от 5 години ни радват с цветните си предложения. Всяка година представят голямо разнообразие, като често се колаборират и с други брандове или карачи. Освен за ежедневието, те разработват и модели, предназначени за скейт и сноуборд. За пролет/лято 17 акцентират с няколко доста свежи разцветки в лилаво, жълто и зелено. Също така популяризират традиционните български символи с моделите – Shevitza, Kitka и Cherga.

stinkyyyyystinky3stinky2

Цялата колекция може да разгледаш тук

Радваме се, че нещата се получават и в България и силно ти препоръчваме да залагаш на родните марки, вместо на чуждите!