Брандовете на Bright & Seek 2017

Това лято не бяха много събитията като BRIGHT Tradeshow, които успяха да обхванат духа на стрийткултурата, различните субкултури и модата. Тридневното експо тази година отбеляза 25-то си издание и за пореден път доказа, че BRIGHT и Seek са ключовият център на Европа за стрийтуеър и мъжка мода. Стриййт и скейт е заложено в тяхното ДНК и си пролича още в първия ден, а това определя и целия вайб и облик на тазгодишната Берлинска седмица на модата.

Международните модни изложения, които се проведоха в залите на изоставени заводи , създадоха атмосфера, която трудно може да се опише с думи. На BRIGHT колекциите си за 2018 представиха големи, вече наложили се брандове, докато Seek е по-концептуален ивент и обърна внимание на малките модни къщи. Двете събития събраха хора от цял свят – смесица от дизайнери, световноизвестни скейтъри, артисти и много други, дошли да разгледат четерите ключови сегмента: стрийт и скейт, аутдор екипировка, аксесоари и ърбан мода.

Брандовете, които нас най-силно ни впечатлиха бяха New Balance Numeric (скейт подразделението на американската марка), както и новата колекция на Fila с всичките възможни колаборации. Видяхме и малко позабравените Roca WearEckō Unltd и FUBU, които преди години бяха сила. Няма как да не отбележим и българското присъствие – нашите приятели от Snake Legend представиха колекция от дизайнерски тениски.

Alpha Industries, Vans, Poler, Herschel и много други също показаха зверски неща.

Поредица от различни странични събития разнообразяваха изживяването BRIGHT. Арт изложби, скейт състезания, партита и други, които просто така се обявяваха всеки ден. Най-общо казано BRIGHT подчерта, че е много повече от всяко друго бизнес събитие, тъй като се е превърнал в основен културен пейзаж на Берлин.