Boyana по-чувствена с последния си сингъл „Over U“

Ако харесваш звученето на The Weeknd и Kehlani, то със сигурност ще си паднеш по Boyana. Тя е родена в Сърбия и сигурно ти е позната с по-ранните си проекти “Bish and Sleep Issues“, които е реализирала повреме на студетските си години в София. През 2016 година тя се мести в Прага, където работи с Добрин – български продуцент, който живее там. Той продуцира музика за чешката сцена от години, има над 1 милион гледания на последния си проект „Nevinne“ с едно от най-големите имена от Чехия и Словакия – Rytmus and Ego.
 
Това лято Бояна ще пусне своето EP – Heartbreak Season, като голяма част от продукцията е дело на Добрин и Ян Магдневски (JanZooo), които допринасят за доброто качество на звука. Първия сингъл от EP-то носи името „OVER U“ – песента има бавен R&B вайб с уязвими воколи. Бояна споделя, че това е една от най-емоционалните песни, които някога е писала.

Asphalt: Колко песни съдържа EP-то?
Boyana: EP-то съдържа 4 трака, реших да разделя песните си в няколко EP-та по емоционални етапи, така че хората могат по-добре да разберат самите „фази“, през които минавах последните две-три години. Мисля, че повечето от нас са минавали през подобни в живота си.
А: Разкажи ни за „Over U“. Посветена ли е на някого?
B: „Over U“ е песен, която написах за 10 минути – буквално. Просто беше един от тези дни, когато ти се насаберат много неща в главата и искаш да ги излееш.
Посветена е, но не толкова на един човек, колкото на всички тези усещания и моменти когато се опитваш да спасиш. Нещо, което си изграждал с някого или не искаш да си признаеш, че си загубил. Реших да споделя защото смятам, че не е срамно да изразяваш емоциите си.
Инструментала и аранжимента направиха словашкият продуцент AMIDA и Добрин.
А: Как се запознахте с Добрин?
B: За Добрин бях чувала още преди 5-6 години, когато попаднах на няколко негови проекта. Запознахме се в София едно лято и веднага си паснахме по стила на музиката, която слушаме, както и която творим.
Знаех си че в момента, когато имаме възможност да работим заедно по-сериозно, ще e next level на колаборацията.
Освен това, той има опит с доста по-сериозни изпълнители, както например Rytmus и Ego, които са най-големите имена на чешко-словашка сцена.
А: Клипът е сниман в Малта. Случи ли се нещо интересно по време на снимките?
В: Освен че това беше последният ни ден и шанс да хванем изгрева и снимаме на плажа от 5 сутрина, всичко останало мина много леко.
Радвам се, че снимахме там и затова Малта винаги ще ми остане много хубав спомен.
Сестра ми (Магдалена Васев) помогна доста с идеята на видеото, тя беше и зад камерата. Мисля че затова всичко изглежда толкова искрено и реално, защото никой не ме познава по-добре от нея.
А: Какво ти предстои?
B:Приготвяме още два клипа за това лято, песните са продуцирани от Добрин, а продукцията на видеата ще оставя за изненада.
A: Мислила ли си за колаборации с български изпълнители?
B: Доста ме кефи нивото и движението на БГ сцената, така че да, защо не. С някой от тях сме си го говорили вече от години, но нека и това да оставим за евентуална изненада.
А: Мислиш ли за участия в България?
В: Разбира се, мисля за участия като цяло. Най-хубавите си години живях в София, докато учех там. Запознах се с много талантливи хора, с някой от тях си останахме близки и поддържаме контакт, което винаги ме кара да се върщам в България, поне за малко.
Фотограф: Даниела Йорданова
Стилист: Анна Мария Хаджистоянова