BORN FROM PAIN ИЗДАВАТ НОВ КЛИП ПРЕДИ HARDCORE X-MASS 2018

Преди няколко дни ти споменахме за едно от най-чаканите и мащабните хардкор събития в България, а именно Hardcore X-Mass 2018. Както споменахме тогава, тази година към едни от най-добрите български и балкански банди ще се присъединят и величията от световно ниво Born From Pain.

Десет дни преди голямото шоу и малко преди групата да се отправи за следващите дати от европейското си турне, успяхме да хванем фронтмена Rob Franssen за едно блиц интервю. Ето и какво ни сподели той:

А: Здравейте, пичове! Как сте? Как върви турнето?

R: Повече от добре! Албумът е готов, първото видео от него ще излезе само след ден, а ние сме готови турнето да започне. Източноевропейските дати са първите от тази обиколка.

А: Последно бяхте тук през 2015. Сега ще сте гости на едно от най-големите хардкор събития в България. Какви са вашите очаквания?

R: Да, отдавна чакаме този концерт. Чували сме много добри отзиви за коледните хардкор шоута в София. Радваме се, че ще участваме! Очаквам да е толкова добро, колкото е всеки път, когато свирим в София. България никога не ни е разочаровала и съм сигурен, че няма да ни разочарова и този път.

А: Миналата седмица обявихте, че отново се съюзявате с BDHW Records за още един албум. Можеш ли да ни разкажеш малко повече за TRUE LOVE?

R: TRUE LOVE ще излезе на 16 февруари, 2019 г. Първото видео от него, към песента “Antitown”, излиза след 2 дни. Албумът притежава всичко, което може да се очаква от Born From Pain – агресивност, бързина, брейкдауни, теми, които със сигурност ще ти хванат ухото и много, много груув. Моето лично мнение е, че това може би е най-добрият и най-динамичен албум, който сме правили някога. Има специални включвания от Chris от TRC и Freddy Madball. Нямам търпение всички да го чуят.

А: Можем ли да очакваме да чуем няколко трака от него на Hardcore X-Mass?

R: Да. Ще свирим “Rebirth”, която излезе под формата на дигитален сингъл в началото на тази година и е презаписана в албума, и песента от новия ни клип “Antitown”.

А: Кажете нещо за вашите фенове в България преди концерта.

R: Нямаме търпение да свирим на фестивала и да чуете новите ни неща. Също така, не забравяйте да гледате новото ни видео. Песента е за града, от който сме и разказва история за богатство, неговото падение и възкръсение.

А: Благодарим за това интервю! Ще се видим на 15 декември в Mixtape 5!

R: И ние благодарим! Дръжте си очите отворени за новия ни клип “Antitown”, който излиза на 7 декември и новия ни албум TRUE LOVE, който излиза на 16 февруари. One love!

Hardcore X-Mass 2018 ще се състои на 15 декември в двете зали на Mixtape 5. Повече за събитието можеш да прочетеш тук, а билети можеш да намериш на bilet.bg.