Blank Decks Supply

За Blank Decks Supply чухме наскоро и решихме, че е редно да се свържем с човека, стоящ зад идеята на това начинание. Петър Владимиров, или познат в скейт средите като Пешко, се е захванал с не леката задача да помага на българското скейт общество, предоставяйки качествен продукт на достъпна цена.  Но ето какво ни разказа по-подробно той:

„От много отдавна искам в България да има качествени дъски на по-ниски цени. Карам от близо 15 години и знам, че това винаги е било проблем за родните скейтъри. Главната ми идея е да предложа на хората като мен качествен продукт на достъпна цена. Скейт дъските са консуматив и винаги ще се търсят. През последните години се интересувам активно от производство на дъски за скейт. Технологиите, които се използват, материалите и техните показатели, машините нужни за това. Срещах се с хора, които са произвеждали такива в България, но не са успели да пробият поради редица причини. Тогава реших да намеря фабрика, която да предложи добро качество на добри цени и след близо две години търсене успях да намеря фабрика в Европа, която надхвърли очакванията ми. Разбрах, че създателя на фабриката е скейтър, който е започнал да се занимава с производство на дъски по същите причини като моите.

up side editside side editdown side edit

Идеята ми изначало беше просто да продавам дъски, но със започването нещата се развиха малко по-различно. Преди първата поръчка, получих мостра, която да тествам и да кажа какво мисля. Е, бях много доволен. Реших да не брандирам дъските и да не им давам идентичност, за да може освен просто да си купиш дъска на добра цена и да я караш, да можеш да си вземеш чист продукт и върху него да сложиш своята марка. Вече има един локален бранд, който работи над серия с моите дъски, която ще излезе скоро, работим върху колаборация с Мастилница Tattoo Studio и се готви серия за едно местно скейт крю. Имам планове да направя лимитирана колекция с хенд мейд дизайни на родни графити артисти, които ще могат да се видят на Капана Фест през месец октомври. Сега малко за самите дъски.

2image
Сега малко за самите дъски. Правят се в западна Европа във фабрика за дъски с дългогодишен опит. Предлагат се всички съществуващи размери и форми, като стрийт, крузер, върт и други. Всяка една дъска се прави ръчно и има гаранция при фабричен дефект. Предлагам опция за custom shape в малки количества и брандинг при изявено желание. Custom shape е на същата цена. Можете сами да изберете извивките, широчината и височината на носа и тейла. Материала беше следващото съществено нещо. За разлика от масовото производство на дъски от канадски клен, моите дъски са направени от 7 пласта първокачествен бамбук със специален адхезив, който дава здравина над 15% от тази на канадският клен. Бамбукът е по-гъвкав и точно заради това си качество дава по-голям отскок на дъската отколкото традиционният канадски клен. От гледна точка на природата, бамбукът достига пълна зрялост до 5 години, докато канадският клен изисква от 50г. до 70г. докато достигне пълна зрялост и е готов за употреба. Бамбукът е по-добър за природата и определено по-добър за скейтърите. “

Много се радваме, че има все още хора като Пешко, които вярват и правят това, което обичат! Можете да се свържете с Blank Decks Supply в Facebook и Instagram.