Безумни дизайнерски предмети на още по-безумни цени

Дизайнерските стоки отдавна не са това, което бяха. Асортиментът от дрехи, обувки, чанти и бижута вече се е увеличил многократно. Едновременно с това са се появили и хиляди други брандирани артикули, които дори и не подозираме колко скъпи могат да бъдат. В пика на капитализма и масовото брандиране, ние решихме да направим този подбор от безумно скъпи неща, които би си купил само този, който не знае къде да си харчи парите.

Кламери

Не само един, а цели два бранда са решили, че цената от 5 ст. за кламер не звучи досатъчно луксозно. От Prada представят продукта като „moneyclip” и го предлагат за скромните 150$. Tiffany&Co пък предлагат овърсайз кламер/книгоразделител за 1,500$

Credit:www.prada.com

 

Щипки за пране

Вече може да спите спокойно. Скъпите ви дрехи няма да бъдат повече жертва на евтините китайски пластмасови щипки за пране. Щипките от Tiffany&Co могат да бъдат ползвани по различни начини, но какво по-яко от това да простираш с тях за 515$ бройката? За тази цена се очаква прането после само да се прибере, изглади и сгъне, но уви, учените още работят над тази технология.

Credit:www.tiffany.com

Чанта за постелка за йога

Точно така, от Vivienne Westwood предлагат само чантата, постеката – по ваш избор. Само за 215$ можете да бъдете най-вървежните, събирайки погледите на всички йога-плебеи. С чантата получавате килограм авокадо и 10% отстъпка за електрически тротинетки. Шегата настрана, чантата е част от кампания на бранда за по-етична мода и е направена в Кения.

Credit:www.vivienewetwood.com

Игри

За всекиго по нещо, както се казва. Няколко различни бранда се опитват да навлезат в домашния ни уют създавайки усещане за лукс. Pradaпредлагат игра ала „морски шах“ за 1,150$. Ако не си фен, винаги можеш да пробваш и пъзела им на достъпните 195$. Не признаваш друга игра освен белота? Hermes предлагат не едно, а комплект от две тестета карти за 125$. За привържениците на Louis Vuitton има Jengaза едни 3,296$, a Tiffany&Co предлагат конструктор тип Lego за 1,650$.

www.hermes.com

Спортни артикули

Какво по-добро от това да се потиш в стил? Аз не знам. Дизайнерите са на същото мнение и затова имаме и следните предложения –  от Chanel ни предоставят бумеранг за 1,500$ и баскетболна топка за 2,300$, докато от Louis Vuitton и Tiffany&Co можем да се сдобием с хилки за пинг понг, съответно за 2,210$ и 650$. От LV също предлагат и боксови ръкавици за 150,000$. Това би било най-скъпият бой, който някой е ял.

www.chanel.com

Кухненски приспособления

Тук имаме най-вече попадения от позалязващите Dolce&Gabbana. Със своята италианска кръв и огромно почитание към храната, те ни предлагат разнообразни артикули, с които, уви, не бихме готвили. Блендер за 850$, 34,000$ за хладилник и лимитирана паста за 110$ са част от колекцията. От Gucci също не им отстъпват с мини масичка за 3,500$, тава за 1,400$, а както и чаши и чинии, започващи от 190$.

Credit:www.dolcegabbana.com

Абсолютно безсмислени неща

Когато един бранд е създал достатъчно хайп около съществуването си, спокойно си позволява да пуска на пазара разнообразен sh.t, чийто die-hard фенове са готови да купят мигновено. Например:

Тухлa Supreme– оригиналната цена е 30$, но поради скорошния бум на бранда по целия свят, този предмет може да бъде засечен в resell пространството на десетки пъти повече, както много други техни продукти. Представете си цената на къща, направена изцяло от Supreme тухли. Интересен факт за марката е, че те не притежават правата върху емблематичното си лого с бели букви на червен фон. Заради това и по света са се появили много магазини(напр. Supreme Italia, Supreme Barcelona), които са напълно законни, но нещата вътре не са оригинални и не са свързани с американската версия.

Credit:www.supereme.com

Консерва Tiffany&Co– събирайки информация за тази статия осъзнах, че бижутерният гигант отдавна не предлага само накити. Въпросната консерва идва празна, като главата на този, който я е измислил. T.e. няма никаква функция, ако не ѝизмислите вие. От положителната страна обаче, този лукс струва само 1,025$. В сайта им също се предлага и крайно необходимата отварачка(??) за писма. За какво ти е? Как иначе ще отвориш писмото от банката, че дължиш 275$, които си похарчил за тази глупост? За 775$ пък можеш да се сдобиеш с тежест за документи за екстремните и некомфортни условия когато си на работа и задуха вятър директно в стаята ти през прозореца. Последното нещо, което ще споделя от тях е прежда, която всъщност не е прежда, а едно сребърно топче за невинните 9,270$.

Credit:www.tiffany.com

Тиксо Raf Simons– за цената от 200$ това тиксо better keep my life together bruh. То има същата функция като обикновения duct tape, а единственото уникално е, че на него пише „Walk with me¨.

Creadit:www.rafsimons.com

Ако трябва да бъдем честни, имаш ли пари – почти всичко е възможно. Това е отдавна – преди хиляди години показателят за висок статус е било златото, а сега се предполага, че притежаването на брандирани предмети е новият символ на лукс. Уви, както има фалшиво злато, има и фалшив лукс.