Back to the Unity 10 се завръща към традициите

Превърналото се в градска класика събитие Back to the Unity се завръща с юбилейното си десето издание. То ще се проведе под надслов Traditions, а организаторите отново са обещали традиционно на една сцена да съберат най-големите имена на българската рап и хип хоп сцена. Изпълнителите тази година са над 30 емсита и диджеи, а мястото на срещата е столичният клуб Mixtape 5 на 9 февруари.

Традициите неслучайно са основната тема партито, където феновете ще могат да чуят както класици като
Нокаут и DIS, актуални изпълнители като Secta, So called crew, Logo5 и F.O., така и бъдещето на рапа в лицето на младите 5O`Clock, MishMash, Tahoma и SplitKid.

Стартът на Back to the Unity е поставен преди почти 12 години в един изоставен завод в Борово, когато няколко групи и изпълнители се събират за първи път на доста аматьорски начала, както те самите казват, и решават да организират първото по това време подобно мероприятие. С времето идеята се разраства и увлича още повече хора, а вече има култов статус сред младите. Целта му продължава да е по-скоро идеална, отколкото комерсиална и за това говорят цените на билетите, които са между 10 и 20 лева.
На страницата на събитието във фейсбук всеки ден се разиграват по няколко игри за пропуски, тениски и куп други награди, защото организаторите смятат, че е трябва не само да се взима, но и да се дава.

Който иска да присъствана събитието, може да си осигури билет онлайн или на някоя от касите на bilet.bg, но е по-добре да побърза, защото традицията повелява, че празно място в голямата зала на Mixtape 5 няма да остане.