AWESOME Foundation Sofia

Сигурно се питаш каква е тази фондация и за какво се бори. Да започнем от името. Awesome означава да си страхотен, знаменит, чудесен, славен, доблестен и великолепен, и то в името на това да направиш света по-добър, а защо не и по-забавен.И понеже самата дума включва всички тези значения, пък и звучи страхотно, ще се възползваме от нея и занапред.

Awesome Foundation е разрастващо се, глобално общество, посветено на разпръскване на страхотност из Вселената, което раздава ежемесечни микрогрантове на awesome проекти и техните създатели. От 2009 г. насам са финансирани 3117 инициативи в над 90 града по света. От месец март фондацията вече си има клон и в София.

Всеки месец Awesome Foundation Sofia ще дава по един микрогрант от 1000 лв., без обвързване, на инициатива, която разрешава проблем, развива местната общност и радва околните.

Търсят се иновативни, вълнуващи и необикновени идеи. Идеи, с реален потенциал за реализация. Идеи в полза на нашия град. И все пак, фондацията е готова да пренебрегне тези условия, ако проектът е просто awesome!

Кандидатстването е лесно и е отворено за всеки – ето тук awesomefoundation.org. В уебсайта може да видиш и всички проекти, финансирани досега. Разрешено е да ги ползваш за вдъхновение.

Awesome Foundation Sofia те предизвиква да покажеш, че си силен не само на думи, но и на действия. Вече има кой да плати, за да види как превръщаш супер странната си идея в супер реалност.

С Awesome Foundation можеш да се свържеш на: sofia@awesomefoundation.org или да научиш повечe в сайта им или във Facebook.