Awesome Foundation дават 1000 лева всеки месец за страхотен проект

„София – цветна градина“ на Александър Кирев е първият спечелил и реализиран проект на Awesome Foundation Sofia – доброволчески финансирана организация с 20 члена, наречени „Пазители“, които всеки месец даряват един микрогрант за „awesome“ проект, който да е иновативен, необикновен, в полза на града.

В близо 500 саксии с цветя, които Александър раздаде на случайни минувачи в София, се превърна фондът от 1000 лева за реализация на проекта, дарен от 20-те „Пазители“-жури на фондацията.

„Посланието на Алек, което спечели сърцата на Awesome журито в основата си представлява акт на случайно и неочаквано проявена доброта към граждани от всички възрасти в София,“ сподели Теодора Герджикова, съосновател на Awesome Foundation Sofia.

Идеята е, че и с малко средства и малки стъпки, можем да превърнем София в по-красив и цветен град с пожелание до всяка неочаквано подарена саксия гражданите на столицата да поставят поне по още една. И така един прост жест на Александър Кирев да намери много наистина докоснати съмишленици.

допълни Теодора.

Реализацията на самия проект „София – цветна градина“ можете да видиш тук: https://youtu.be/z-bTaAFT4oU

Всеки, който желае да кандидатства за майския фонд от 1000 лева, може да изпрати проекта си тук: www.awesomefoundation.org

Повече за проекта прочети тук.