AMOK изразяват разбирането си за свободата в „КОНТРАСТ“

Преди време ви запознахме с целия колектив на Amok Works. Сега ще обърнем малко повече внимание на тази част, която се занимава с музика. Phillip Kru$ и DANNY G творят изцяло на английски език с идеата музиката им дадостигне по-широка аудитория. Наскоро те пуснаха ЕР, което е съвместен проект със SAVA от Best Kept Secret. Името, което носи ЕР-то е CONTRAST/КОНТРАСТ.

Обстановка в която сме иразстнали (балканите, соц визията, източно-европейската култура) контрастира с музиката, която правим. За нас чуждестранния рап е начин да изразим себе си. Израстнали сме на улицата с тази музика. Тя е изградила характера ни и ни е спасявала в трудни моменти не веднъж.

Проектът включва 6 парчета, в които се наблюдава тази визия, от ъпбийт клубни изпълнения до точно тези мелодични изяви, с които хората „вайбват“.

Момчета споделят, че са вложили огромна доза емоция обхващаща този широк спектър с цел слушателя да се докосне до всяка една песен по най-искрен начин. Може да чуете ЕР-то в Apple Music и Spotify

В търсене на свободата, човек може по еднакъв начин да достигне до идеята на мира. Въпрос на избор е кой от двата пътя ще избереш и дали по пътя няма да изгубиш целта – свободата. Всеки млад човек търси свободата. Ние я намираме в музиката. Вдъхновени сме и от анархизма и от хипи движението. Визията на двете култури е много различна и интересна. Както от към музика, така и от към мода, черпим вдъхновение. Не става въпрос за конфронтация. Общата идея между тях е свободата и независимостта. Те вървят ръка за ръка и се допълват взаимно. Именно за това сме ги илюстрирали под формата на ин-ян във визията си за новия ни проект.

Преди броени дни излезе и първото видео от ЕР-то към песента „4х4“. Режисьор на клипа е Ангел Данчев, който също е част от Amok Works. Зад целия проект седят много хора, които са спомогнали продукцията да бъде на ниво. SAVA BKS главен продуцент, ICE-P – продуцент, Алекс Атанасов – аранжимент, Мирослав Стоянов – записи и вокали.