Александър Везенков ще играе в NBA

Страхотната новина, че българският Баскетболист Александър Везенков е избран в драфта на NBA от Бруклин Нетс под номер 57, бе съобщена днес. Така той се превръща в първият българин, който е избран в настоящия формат на драфта и вторият, който ще има възможност да играе сред най-добрите. През 80-те това направи Георги Глушков, играл във Финикс Сънс.

vezenkov 2

Крилото на Барселона е само на 21 години и вече доказа, че заслужава големия успех. През последните две-три години непрестанно се говореше, че той има реалната възможност да постигне голямата цел и сега тя е факт. Без съмнение Алекс направи най-добрия си сезон именно тази година. Той взе участие във всички двубои на Барселона в евролигата, където завършиха на 11-то място в основната схема и не участваха в плейофите. В испанската лига тимът му завърши на 6-то място, а на четвъртфиналите от плейфоите отпадна от отбора на Валенсия, който впоследствие стигна до финал и спечели срещу Реал Мадрид.

Алекс Везенков има още две години от договора си с каталунския тим и най-вероятно ще продължи да играе в Европа, където ще се обиграва и трупа опит, а след това ще продължи кариерата си в САЩ.