AIR JORDAN “BANNED” BRED ОТНОВО В ИГРАТА

Много са баскетболните обувки, на които се възхищаваме – всичките Retro Jordan серии, серията на Kobe Bryant, моделите на Adidas и куп други. Има и такива обаче, които чисто исторически означават много повече за sneakerhead културата – Air Jordan 1 BRED е един от тях. Той ще бъде пуснат на 03.09.2016 и със сигурност ще бъде феноменален.

banned-jordans_oan6va

Историята на тези кецове започва преди повече от 30 години, когато NBA забранява на отборите да носят различни цветове обувки, които да контрастират на екипите им. По този начин моделът на Nike е изваден от официалните листи с екипировка, а Chicago Bulls и Nike плащат по 5000 $ глоба за всяка игра на Michael Jordan.

osmkipcydtqvp5dak2sv

На миналогодишните Crossfit Games 2015 се случи нещо подобно. Тогава проатлетът за Nike, Matt Fraser, трябваше да участва със своят модел Nike Metcon, но тъй като събитието е изцяло спонсорирано от Reebok, организаторите му забраняват и го задължват да играе с техния екип. В последствие Nike излиза с BRED разцветка и следния слоган: “Don’ ban our shoe. Beat our shoe.” (Не забранявайте нашите обувки, победете ги.)

nike-metcon-1-banned