Посланието на adidas VRCT

Adidas подкрепят твоята идентичност с нов прочит на една класика – колежанското яке adidas VRCT. Моделът пристига с изчистен силует и важно послание.

Има определени дрехи, които никога не излизат от тренда, и колежанското яке (англ. varsity jacket) определно е едно от тях. Историята му е доста дълга, но идеята винаги остава една и съща – класическа кройка и нашивки, демонстриращи принадлежност. Adidas залагат на тази печеливша форумала с един от ключовите си модели този сезон – VRCT jacket. Посланието е ясно – всеки има право да заяви открито каква е неговата идентичност.

Яке adidas VRCT Jacket от Sport Depot

Историята

Въпреки дългата си история, колежанските якета не търпят почти никакви промени в кройката си. Създадени са като част от спортните екипи на футболните отбори и са изключително функционални. Изработени са основно от вълна, която изолира, а кожените ръкави имат задачата да направят дрехата по-издръжлива. И оттук нататък започват интерпретациите… Това, което прави якетата истински хит, са нашивките, емблемите и логата, които заявяват принадлежност към определен университет или отбор. През 80те моделът преминава спортните очертания и се превръща в неизменна част от стрийтстайла. А с това става и задължителна част от сезонните колекции на много брандове.

Яке adidas VRCT Jacket от Sport Depot

Моделът

Adidas отдават почит на този класически модел, отстояващ отборна принадлежност и себеизразяване. Тяхното VRCT (vee-are-see-tee) jacket подходящо за носено преди и след тренировка, като пресъздава дизайна на класическия бомбър, но с по-съвременен фит. Материята е еластична и лека, но в същото време достатъчно плътна и подходяща за носене през цялата година. Ръкавите са с прецизна форма и включват еластична лента от вътрешната страна, така че да имаш пълна свобода на движението. Сред останалите бонуси са скъсената дължина и високата яка, която обгръща линията на врата.

Яке adidas VRCT Jacket от Sport Depot

Посланието

Колежанските якета често са използвани като платно, върху което всеки има свободата да отправи послание. VRCT не прави изключение и дава поле за себеизява и креативност. Моделът включва велкро пач с класическо ръкописно „А“, което може да бъде персонализирано и заменяно. Избираш свое послание или припознаваш някое от екипа на adidas – I’MPERFECT / BRAVE / FAMILY/ AUTHOR. Всеки има възможност да демонстрира своя отбор и да заяви открито думата, описваща най-точно неговата лична кауза. А ти остани с нас, за да те срещнем с Иво, Дидо, Борислава и Михаела, които споделят своята лична история за победа.

Колекция VRCT Jacket ot adidas може да бъде намерена в магазините на Sport Depot и онлайн тук.